Ofte stillede spørgsmål om affald

Her kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål om affald.

Hvad gør jeg med mit haveaffald?

Du kan vælge at kompostere det i din have eller du kan aflevere det på genbrugsstationen. Kommunen tilbyder ikke afhentning af haveaffald.

Er der storskrald i kommunen?

Nej, Gribskov Kommune har ikke en ordning for storskrald. Du kan komme af med stort affald på vores to genbrugsstationer.

Hvilken ugedag får jeg hentet affald?

Du kan se næste tømning ved at gå ind i selvbetjeningen og indtaste din adresse. Det er også her, du kan lave ændringer til de spande eller stativer, du har på din ejendom.

Hvad gør jeg, når jeg har for meget affald?

Du kan købe ekstra sække på genbrugsstationen og på rådhuset. Hvis du vil købe på rådhuset, skal du bestille tid hos borgerservice.
Hvis du altid har for meget affald, skal du have en beholder eller et stativ mere. Bestil på selvbetjeningen eller kontakt borgerservice i åbningstiden.

Hvordan er det med de grønne poser?

De grønne poser er til at sortere dit bioaffald. Grønne poser til bioaffald leverer vi, når vi kan se, at du har bundet en pose på din biospand. Herved signaleres til skraldemanden, at du mangler poser. I områder med fælles affaldsopsamling leveres poser efter nærmere aftale.

Skal jeg tage låget af syltetøjsglasset?

Når du afleverer glas til genbrug, må der gerne være låg på. Metallågene bliver taget af hos modtageanlægget og genanvendt. Du kan også vælge at aflevere lågene som metal på genbrugsstationen. Hvis du putter metallåget i skraldespanden, bliver det ikke genanvendt men i stedet brændt.