Hvornår er vandet stift?!

Du skal være varsom med, hvilke søer du skøjter på om vinteren. Læs hvilke søer, som kommunen åbner for at skøjte på om vinteren.

I Gribskov Kommune måler vi is-tykkelsen på følgende 4 søer:

• Helsinge Gadekær
  • Søen i Græsted Folkepark
  • Arresø ved Ramløse Havn
  • Lergravsøen i Dronningmølle

Vi undersøger isen inden for afmærkningen, ca. 150 m x 200m. Isen skal være over 13 cm tyk, før der kan åbnes for færdsel på isen. Du må KUN gå ud på isen, hvis skiltet "Færdsel på isen er tilladt" er sat op.

Aktuel vinter-status 2018

Helsinge Gadekær: Ikke åben for skøjtning

Søen i Græsted Folkepark: Ikke åben for skøjtning

Arresø ved Ramløse Havn: Ikke åben for skøjtning

Lergravsøen i Dronningmølle: Ikke åben for skøjtning

Gode råd

Selv når det er tilladt at gå på isen, skal du være opmærksom på følgende:
Brug din sunde fornuft. Vejret kan pludselig slå om og ændre på isens tykkelse
Tykkelsen er kun passende til skøjteløb og gåture.
Der kan stadig opstå farlige situationer, hvis mange mennesker går sammen ud på isen, eller hvis du danser eller hopper på isen.

Advarsel - her tjekker vi ikke

På følgende søer/gadekær måler kommunen ikke og der blev derfor ikke åbnet for færdsel:
Annisse gadekær, Dragstrup gadekær, Ramløse gadekær, Esbønderup gadekær, Græsted gadekær, Smidstrup gadekær, Udsholt gadekær, Vejby gadekær, Holløse Bredning, Alsønderup Engsø og Solbjerg Engsø.

Læs mere om sikkerhed

Sikkerhverdag.dk