Borgmester stiller skarpt på kyst-turisme

Politikerne i byrådet tager i dag på rundtur i Varde for at hente inspiration til, hvordan Gribskov bedre kan udnytte den lange kystlinje til at skabe vækst, arbejdspladser og indtægter fra turismen.

Den ca. 30 kilometer lange kystlinje fra Tisvilde til Dronningmølle skal i endnu højere grad være motor for at skabe vækst i Gribskov Kommune.

Det fastslår borgmester Kim Valentin (V) på dagen, hvor et samlet byråd tager på rundtur i Varde for at se nærmere på en række kyst-projekter i den jyske kommune. Borgmesteren lægger i sit udspil til næste års budget selv op til at prioritere kyst-turisme højere. Og han inviterer de andre partier i byrådet til at byde ind.

”Vi er allerede godt på vej med mange nye projekter, som både sikrer, at vi bibeholder og udvikler vores unikke kyst og miljøet omkring den, men jeg mener, at vi kan blive endnu bedre. Det ligger i Gribskovs DNA, at vi er en kyst-kommune, og det skal vi blive bedre til at udnytte,” siger Kim Valentin forud for rundturen i Varde.

Byrådet bliver i Varde budt velkommen af borgmester Erik Buhl. Her hører politikerne om Vardes strategi og planer for udviklingen langs vestkysten. Der er indlæg fra Museumscenter Blåvands direktør, før turen går ud i landskabet til Danmarks vestligste punkt – Blåvands Huk. Efter et kig på områdets projekter går turen videre til Hvidbjerg Strand, hvor Gribskovs politikere bl.a. hører om planerne for et nyt badehotel og ser på projektet fra Blåvand Strandpark. Efterfølgende går turen videre til den byggeplads, hvor et nyt museum er på vej.

”Mange af de tanker, som man har gjort sig i Varde, kan vi hente inspiration fra til Gribskov. Vi skal fx have søsat planerne om et nyt museum om jødernes flugt i oktober 1943 i Gilleleje og her et det oplagt at høre, hvordan sagen blev grebet an i Varde,” siger Kim Valentin.

Fokus på udvikling af kysten

Byrådets rundtur i Varde er et led i det traditionelle budgetseminar frem mod næste års budget for Gribskov Kommune.

Her har borgmesteren netop fremlagt sit bud på et budget, hvor flere dele af udspillet styrker kyst-turismen:

  • Turisme og erhvervsfremme får tilført ekstra én mio. kroner de kommende to år.
  • New Nordic Coast – Gilleleje. Her understøttes havnens arbejde med at sikre molerne og kommunen arbejder videre med kystbenyttelsen i form af bl.a. et nyt havbad og bedre strande.
  • Kystområderne forskønnes og holdes mere rene. Der afsættes ekstra en mio. kroner årligt til renhold af land og b, evt. ved at fortsætte den nytteindsats, som har kørt hen over sommeren.
  • Gillelejes nye museum for jødernes flugt i oktober 1943 får tilført 0,7 mio. kroner årligt til den forberedende fase.
  • Turister og borgere skal kunne få gratis wifi på offentlige pladser.

Desuden arbejder Gribskov Kommune sammen med Helsingør og Halsnæs i et generelt samarbejde om at sikre hele Nordsjællands kyst. Der er lige som de sidste år afsat to mio. kroner årligt til projektet, som kan danne skole for kystbeskyttelse i Danmark.

Byrådets seminar slutter fredag, hvor programmet er reserveret til politiske forhandlinger og oplæg.

Yderligere oplysninger: Kim Valentin (V), borgmester, Gribskov Kommune, 72498200.