Gribskov får rollen som skattefar

En ny aftale mellem regeringen og kommunerne giver Gribskov bedre muligheder for at få kradset gammel gæld til kommunen ind til glæde for alle borgere.

Der er gode nyheder på vej til alle de borgere i Gribskov, som betaler deres regninger til tiden. På baggrund af et årelangt kaos i SKAT har regeringen nemlig indgået en aftale med landets kommuner, som fremover selv får mulighed for at hente pengene hjem hos de dårlige betalere.

I Gribskov udgør borgernes gæld til kommunen ved udgangen af marts ca. 80 mio. kroner. Til sammenligning svarer det næsten til budgettet af ”ny skole Gilleleje”, som partierne bag budgetaftalen har planlagt i Gilleleje. For 80 mio. kroner vil kommunen rundt regnet kunne få 20 nyfunklende cykelstier eller drive kommunens største skole i to år. Så det er ikke småpenge, borgerne skylder kommunen.
”Det er en rigtig vigtig aftale, og noget, som vi i Gribskov har talt for længe – nemlig at kommunen selv er bedre til at drive gæld ind end SKAT. Det kommer alle borgere til gode, at vi nu kan indgå nogle fornuftige betalingsaftaler med de folk, der skylder penge. Det er også respekt for alle dem, der betaler deres skat til tiden, at vi sørger for at få hurtige aftaler med dem, der ikke får betalt,” siger borgmester Kim Valentin (V).
Borgernes gæld kan handle om alt fra manglende betaling af ejendomsskat, for børnepasning, eller fjernelse af affald.
I dag sender Gribskov Kommune rykkere samt en saldoopgørelse til de borgere, som har gæld til kommunen, så der kan ske en betaling for ydelsen, inden restancen sendes til SKAT. Med de nye redskaber vil Gribskov Kommune sammen med landets øvrige kommuner selv få adgang til at indrive tilgodehavenderne hos borgerne og er ikke afhængig af SKAT.
Regeringens aftale med kommunerne skal nu vedtages i Folketinget til efteråret.

Yderligere oplysninger: 

Kim Valentin (V), borgmester, 72498200.