Gribskov skærper krav til rengøring

Gribskov Kommune stiller i nye kontrakter skærpede krav til rengøring på kommunens skoler, børnehaver mv. Samtidig bliver rengøringen sat mere i system, så regningen samlet set bliver billigere.

Forældre, personale og børn i vuggestuer, børnehaver og skoler kan se frem til en rengøring, som gerne skulle blive lidt bedre.
Gribskov Kommune har i en række nye kontrakter om rengøring på kommunens ejendomme stillet specifikke – og skærpede – krav til, hvor ofte skolernes toiletter skal gøres rent og gulvene i vuggestuerne skal vaskes.
I alt er seks nye kontrakter på rengøringsområdet i dag blevet underskrevet på rådhuset i Helsinge.
”Jeg er på borgernes vegne glad for, at vi har fået en meget fornuftig pris samtidig med, at vi efter en dialog med de steder, hvor rengøringen skal foregå, har fået opstillet en række krav til rengøringen, som lever op til lokale ønsker,” siger borgmester Kim Valentin (V).
Kontrakterne på kommunens rengøring og vinduespudsning lyder på årligt 14 mio. kroner over fire år. Det er en besparelse på 1,5 mio. kroner årligt.
Kim Valentin lægger også vægt på, at både lokale firmaer samt større rengøringsfirmaer har fået del i opgaverne. Gribskov-firmaet JMV A/S har således fået opgaver som underleverandør. Også firmaet Ottzen & Co. er et familiedrevet firma fra Nordsjælland.
De enkelte skoler og daginstitutioner har undervejs haft mulighed for at hjemtage rengøringen, hvis de hellere selv ville ansætte personale til rengøringen i stedet for. Men det er der blot tre institutioner, der har ønsket.
Med i kommunens aftaler er også, at der skal skabes uddannelses- og jobmuligheder for ledige borgere i Gribskov. De nye aftaler træder i kraft 1. september i år.