Ny app gør det let at leve aktivt i Gribskov Kommune

Gribskov Kommune lancerer nu en ny app til smartphones, som giver et let og enkelt overblik over alle motions-, kultur- og naturtilbud i kommunen. App'en viser endda vej til oplevelsen.

Det skal være let at vælge det aktive liv i Gribskov Kommune. Derfor lancerer kommunen nu app'en 'Grib Livet' og giver dermed borgerne et let og enkelt overblik over de fleste motions-, kultur- og naturtilbud i kommunen - altså tilbud som ikke kræver, at man er medlem af en forening.

Her kan man vælge mellem de fire kategorier 'Familie', 'Natur', 'Motion' og 'Kultur', som man får vist på et kort over kommunen. Hvis kategorierne ikke er nok, så kan man også få tilbuddene fordelt på temaer som for eksempel legepladser, indendørs oplevelser til de regnfulde dage og handicap-egnede steder. Især de handicap-egnede steder vil der blive lagt flere af ind i app'en den kommende tid.

Nu er det let at få overblik
App'en er en del af Gribskov Kommunes store program af samme navn, 'Grib Livet', som hører under Forebyggelsesudvalget. Programmet Grib Livet favner al kommunens forebyggelse og handler kort fortalt om, at det skal være let og sjovt at leve sundt, uanset hvem man er.

Formålet med app'en er at få så mange borgere som muligt til at være aktive, for aktive borgere er lig med sunde borgere, fortæller formand for Forebyggelsesudvalget Pia Foght (S).

"Når man tidligere søgte på nettet, kunne det være svært at danne sig et overblik over alle de muligheder, som man faktisk har for at leve et aktivt liv i kommunen. Det overblik giver app'en nu," siger Pia Foght og glæder sig over, at app'en på sigt vil gøre opmærksom på endnu flere muligheder for borgere med handicap.

Der er noget for enhver smag
En anden stor fordel ved app'en er ifølge formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Simonsen (V), at der både er noget for dem, der elsker at svede med høj puls, og dem der i højere grad har lyst til rolige, kulturelle oplevelser.

"Så snart man vælger at gå uden for sin dør for at opleve noget, så bliver man sundere, uanset hvor højt tempoet er. Ikke alle har lyst til en svedig tur på mountainbike i bakkerne - andre vil hellere gå en tur ved vandet eller få en kulturel oplevelse," siger Jørgen Simonsen.

App'en bliver udviklet løbende, og derfor vil der jævnligt komme nye muligheder ind.

Yderligere oplysninger:
Pia Foght (S), formand for Forebyggelsesudvalget, tlf. 7249 7080
Jørgen Simonsen (V), formand for Kultur- og Fritidsudvalget, tlf. 4550 2640
Katrine Glejtrup, konsulent, tlf. 7249 7424

Fakta: Sådan henter du app'en
Download og installer app'en fra Googles app-butik Play eller Apples iStore