Pressemeddelelse: Grøn Uge i Gribskov

Det kommer til at krible og krable! Temaet er krible-krable, når Gribskovs frivillige foreninger inviterer til et væld af spændende naturoplevelser for kommunens børnehavebørn 23.-31. maj og for familier lørdag 28. maj.

Hoppende tanglopper, forpuppede sommerfugle og prustende ponyer er nogle af de spændende dyr, der skal opleves helt tæt på, når Grøn Uge løber af stablen 23. til 31. maj.

Gribskov Kommunes grønne råd, Det Grønne Dialogforum, står bag den årlige begivenhed, som er resultatet af et samarbejde mellem en lang række frivillige foreninger og Gribskov Kommune.

Foreningerne inviterer børnehavebørnene på udflugter til blandt andet gård, sø, skov og hav, hvor livet indfanges og nærstuderes med net og lup, og hvor børnene lærer at begå sig i naturen og omkring bondegårdens dyr.
Grøn Uge skaber således opmærksomhed på naturens kvaliteter og giver kommunens børn muligheden for at få lokale naturoplevelser.

Krible-krable på programmet
Mandag 23. maj klokken 10 skyder Morten Ulrik Jørgensen, formand for Plan- og Miljøudvalget, Grøn Uge i gang med et gårdbesøg på Brunbjerggård sammen med børn og pædagoger fra Esbønderup Børnehus. Børn og voksne vil her lære, hvordan græs bliver til mælk og komme helt tæt på køerne på gården.

Programmet i år indeholder mere end 35 spændende aktiviteter, blandt andet:


  • sommerfuglens forunderlige forvandling, der kan opleves på biblioteket i Græsted
  • jagt efter skovens farligste dyr sammen med Danmarks Jægerforening
  • stryge rejer og sejl i kano/kajak sammen med kommunens Mobile Grejbank og naturvejleder
  • Dansk Ornitologisk Forening har en fugl eller to i ærmet
  • krible-krable-ture ved sø, skov og hav med Naturstyrelsen og Danmarks Naturfredningsforening
  • klap en ko på gårdbesøg
  • Strigl, nus og rid på heste og kør i hestevogn med Græsted og Omegns Rideklub og Søborggård Hestecenter

Grøn Uge giver også mulighed for at møde andre gårddyr og undersøge, hvilke krible-krable dyr der lever i jorden, i græsset, i buskene og på småtræer.
Læs om alle aktiviteterne, og se det spændende program på

www.gribskov.dk/groenuge

Alle aktiviteter er gratis!

Grøn Lørdag – natur- og friluftsoplevelser
Vi inviterer alle børn og voksne til Grøn Lørdag – natur- og friluftsoplevelser lørdag 28. maj, klokken 10 -15 på Gilleleje Havn ved øst-stranden.

”Sidste år holdt vi for første gang Grøn Lørdag for at invitere familier til at få del i de gode naturoplevelser, som børnehavebørnene får under Grøn Uge. Og det var en succes med ca. 125 forældre og børn, som fik et væld af gratis naturoplevelser som vores kommunes ”grønne foreninger” stod for, udtaler Morten Ulrick Jørgensen, Formand for Plan- og Miljøudvalget, og fortsætter: ”derfor er det mig en glæde igen i år at kunne invitere familier til Grøn Lørdag, denne gang med endnu flere aktiviteter på programmet end sidst år”.

En lang række af natur- og friluftsforeninger vil være tilstede med en masse spændende og gratis aktiviteter. Prøv blandt andet finsk sauna, stryg en reje, sejl og snorkl, kør i hestevogn, ponyridning, mal en fisk, tag på guidet cykeltur og få stillet sulten når Haver til Maver tænder bål og laver kartoffelsuppe med brød krydret med ukrudtspesto fremstillet af de besøgende selv.

Linselus på Ramasjang
Når børnene er mætte og trætte efter en lang dag i naturen, kan de se krible-krable-tv for de mindste på DR Ramasjang. I samarbejde med Naturvejlederforeningen viser DR Ramasjang Krible Krable-tv om smådyrenes liv og om børn og naturvejledere på Krible Krable-jagt i naturen.

Yderligere oplysninger:
Lise Vølund Hennings, Biolog, Gribskov Kommune, tlf. 72498328 / email lvhen@gribskov.dk

Pressen er velkommen til arrangementerne. Kontakt venligst Lise for nærmere aftale.