Strandgæster skal sortere affald

Strandgæsterne ved de bedste danske strande skal fremover sortere deres affald, for at strandene kan bryste sig af blå flag. Det gælder også for Gribskovs strande.

For naturens skyld skal badegæsterne ved de bedste nordsjællandske strande fremover til at sortere deres affald efter strandturen.
Sådan lyder forslaget fra Gribskov Kommunes tekniske udvalg. Forslaget behandles på mandag i økonomiudvalget.
”Der er et krav over hele landet, at vores allerbedste strande herhjemme – dem med blå flag – tager endnu større hensyn til naturen. Det skal ske ved, at gæsterne sorterer deres affald i tre hovedtyper. Vi skal i Gribskov selvfølgelig leve op til reglerne, og gøre det på en måde, så det bliver nemt for strandgæsterne og ikke skæmmer naturen i området,” siger formand for teknisk udvalg, Bo Jul Nielsen (S).
Badegæsterne skal ifølge forslaget for det tekniske udvalg sortere deres skrald i tre forskellige typer. Det skal ske i skraldespande, som opsættes direkte ved strandene. I Gribskov Kommune findes ni strande med blå flag. Ved Rågeleje, Smidstrup, Tinkerup, Strandbjerggård og Strandbakkerne har gæsterne allerede mulighed for at sortere affaldet efter de nye regler.
Derfor skal der opstilles nye skraldespande på flg. strande: Tisvildeleje, Gilleleje Veststrand, Villingebæk/Dronningmølle og Stængehus.
Skraldespandene opstilles kun i den såkaldte blå flag periode fra 5. juni til 1. september. Herefter fjernes de igen, så kommunens borgere ikke har udgifter til vedligehold i vinterperioden. Det vil koste godt 250.000 kroner at indkøbe de nye skraldespande.


Yderligere oplysninger:
Bo Jul Nielsen (S), formand, teknisk udvalg, Gribskov Kommune, 72497511.