Tilflyttere får kærlig hånd på vejen

Skattejagt, særlig hjemmeside rettet mod nye tilflyttere, og fiske- og hyggetur for kommunens nye borgere. En stribe nye initiativer skal få Gribskov til at vokse.

Når Gribskovs borgmester, Kim Valentin (V), i dag stævner ud fra Gilleleje på en fiske- og hyggetur med 30 nye tilflyttere, så markerer det startskud til en stribe nye tiltag for at få flere borgere i Gribskov.

Samtidig åbner nemlig en ny hjemmeside, som er målrettet borgere, som overvejer at flytte til Gribskov. Formålet med den nye hjemmeside er at brande Gribskov Kommune og den er en del af markedsføringen af Gribskov som et attraktivt sted at bo.

Blandt de nye tiltag er også muligheden for at drage på skattejagt i Gribskovs natur og kulturhistorie. Det sker via en ny app, hvor folk kan lære Gribskovs attraktioner bedre at kende ved at tage på kortere eller længere ture i kommunen.

”Vi skal sættes blus under en den positive vækst i tilflytningen, som vi allerede har. Det gør vi ved at sige tak til dem, der flytter hertil, og vise dem lidt ekstra opmærksomhed. Desuden laver vi nu for første gang en decideret brandingkampagne, hvor vi tydeligere får gjort opmærksom på, at Gribskov, det er stedet, hvor du kan få et lidt bedre liv, fordi vi har så meget at byde på i form af attraktive lokalsamfund, skøn natur og plads til at udfolde sig,” siger borgmester Kim Valentin.

Brandingkampagnen

Der er en stribe nye projekter i gang i Gribskov, hvor der i de kommende år vil blive udviklet nye, attraktive boligområder. Det gælder Møllebakken centralt i Helsinge, Bavneager i Gilleleje og ikke mindst den nye bydel i det nordlige Helsinge, hvor 600-700 nye boliger ventes at give plads til 2.000 nye borgere.

Derfor arbejder Gribskov Kommune både i år og næste år med en kampagne, som gør Gribskov synlig for folk, der overvejer at flytte. Her er hjemmesiden www.etlidtbedreliv.dk et centralt omdrejningspunkt, som præsenterer Gribskov på en flot, let måde for nye borgere. Hjemmesiden bliver også brugt i den markedsføring, som i de kommende måneder og næste år rammer folk, som går med flyttetanker.

På hjemmesiden kan man også finde den nye app, som giver familier og alle andre potentielle tilflyttere mulighed for at drage på skattejagt i Gribskov.

Tak fordi du kom!

Samtidig med kampagnen for at tiltrække nye borgere vil der blive sendt en hilsen til dem, som vælger at flytte til Gribskov. Alle nye borgere vil modtage et velkomstbrev fra borgmesteren med tilbud om gratis at besøge en række kulturelle tilbud til kommunen, fx Gribskov Svømmehal, Esrum Kloster, Munkeruphus og Tegners Museum.

Og endelig inviterer borgmesteren to gange årligt nye tilflyttere på en kombineret fiske- og hyggetur på en fiskekutter fra Gilleleje Havn. Første tur finder sted mandag 19. september, og båden er allerede fyldt op.

Fakta

Der bor pr. 1. januar 2016 41.107 borgere i Gribskov Kommune. Det er 329 borgere flere end i 2014.

Yderligere oplysninger: Kim Valentin (V), borgmester, Gribskov Kommune, 72498200.