Nu begynder forberedelsen af ny Græsted-Gilleleje vej

Mange bilister har i årenes løb sukket over en farlig og uhensigtsmæssig vej mellem Græsted og Gilleleje. Nu begynder planlægningen af en ny vej, og borgmesteren vil i dialog med borgerne.

Et ønske, som i årevis har stået højt på mange Gribskov-borgeres og turisters ønskeliste, er en ny vej mellem Græsted og Gilleleje. Den nuværende vej bugter sig ad en snørklet og til tider farlig rute mellem de to byer.

Vejen blev på Gribskov Kommunes budget sidste år prioriteret med 64,5 mio. kroner, og nu begynder arbejdet med vejen.

Første fase er en såkaldt VVM-screening, som er den indledende vurdering af de naturmæssige konsekvenser, og den går i gang denne måned.

”Den nuværende vej mellem de to byer er en trafikfarlig vej, så jeg ser frem til, at vi får en ny vej, som bliver mere sikker for billisterne. Desuden får vi senere, når den nye vej er bygget, en gylden mulighed for at benytte den gamle vej i andre sammenhænge, herunder kommunens sti-net,” siger Brian Lyck Jørgensen (DF), formand for teknisk udvalg.

”En ny vej på denne strækning har været øverst på ønskelisten hos både erhvervsliv og borgere. Derfor har jeg i årevis kæmpet for, at vi fik den meget store investering ind i byrådets budget. Nu står vi på tærsklen til arbejdet, og det glæder mig meget, selv om vi som borgere må væbne os med tålmodighed, før vejen står færdig,” siger formand for plan- og miljøudvalget, Jesper Behrensdorff (K).

Linjeføring til debat

Borgmester Kim Valentin (V) ser frem til, at borgerne nu kan tage aktivt del i, hvordan vejen etableres.

Vejstykket er på forhånd afgrænset til at gå fra rundkørslen ved Ny Mårumvej og Pårupvej i Græsted og til krydset Græstedvejen/Parkvej i Gilleleje. Det ligger fast, at den sydligste del af vejen fra Græsted skal ligge tæt op ad togbanen. Placeringen af den sidste del af vejen skal først afgøres, efter at borgere og virksomheder er blevet hørt.

”Vejen bliver en gevinst for hele Gribskov Kommune. Vores mange tusinde sommerhusejere, vores turister foruden vores egne borgere og virksomheder får gavn af vejen. Den kommer til at bidrage til væksten i vores kommune på mange fronter. Nu skal vi have lagt placeringen af vejen på den bedst tænkelige måde, og derfor ser jeg frem til, at alle med interesse går aktivt ind og bidrager,” siger Kim Valentin (V).

I første omgang skal konsekvenserne for naturen vurderes i en såkaldt VVM-undersøgelse. Derefter skal vejen i udbud og selve etableringen vil først begynde i foråret 2019. Den forventede tidsplan ser således ud:

 • VVM-screening marts-april 2017
 • Resultat af VVM-screening samt politisk behandling heraf (PMU) 24.04.2017
 • Igangsætning af VVM-redegørelse maj 2017
 • Idéfase (scoping) maj-juni 2017
 • Udarbejdelse af VVM-redegørelse maj 2017-januar 2018
 • Høringsmøde februar 2018
 • Beslutning om linjeføring Ålekistevej-Parkvej marts 2018
 • Udbud af projektering august 2017-marts 2018
 • Projektering april 2018-oktober 2018
 • Ekspropriation inkl. informationsmøde september 2018-april 2019
 • Udbud af anlægsarbejde oktober 2018-april 2019 Anlægsarbejde april 2019-marts 2021
 • Indvielse april 2021

Yderligere information:

Kim Valentin (V), borgmester, Gribskov Kommune, 72498200.

Jesper Behrensdorff (K), formand, plan- og miljøudvalget, 72497535.

Brian Lyck Jørgensen (DF), formand, teknisk udvalg, 72497539.