Fremtidens Helsinge Nord

Ny bydel midt i Nordsjælland med det bedste fra by og land. Bydelen får eget trinbræt, er tæt på skoler, institutioner og kultur- og idrætstilbud, ligger kun et stenkast fra de centrale indkøbsmuligheder i Helsinge og har direkte adgang til det smukke, grønne landskab. Gribskov Kommune skaber i løbet af de næste 10-20 år, plads til 700 nye boliger i byudviklingsområdet Helsinge Nord.

Hvad skal bydelen hedde?

Gribskov Kommune har udskrevet en konkurrence for at få navngivet Helsinges nye bydel. Deltag og vær den heldige vinder af en madoplevelse hos en af kommunens mange gastronomiske virksomheder.

Gå til konkurrencen

Helhedsplan for området 'Helsinge Nord' er på plads

Helsinge Nord udbygges med udgangspunkt i en helhedsplan fra et tværfagligt team med EFFEKT arkitekter i front - Se i Historik efter mere information om selve konkurrencen.

Hent helhedsplanen her

Hvor er vi nu?

Byudvikling på bar mark er en lang proces
Byudvikling er noget der tager tid. Der skal være tid til at lave gode og kvalificerede planer for udviklingen. Planer som oftest udarbejdes sideløbende og som skal spille sammen – og det giver mange ender der skal mødes og gå op.

Nu ved vi, hvor byudviklingen starter – en etapeplan er på plads
Den 19. juni besluttede byrådet i Gribskov Kommune at sætte gang i de næste aktiviteter, der skal være med til at sikre realiseringen af Helsinge Nord. Det betyder, at vi nu ved, hvor byudviklingen skal starte.

Etapeplanen har udpeget det sydøstlige hjørne som startstedet. Her er der tale om ca. 10 hektar, som skal blive det første udbyggede boligområde i Helsinge Nord. Her vil være plads til ca. 160 boliger fordelt ud i fem klynger i landskabet.

Du kan finde forslaget til etapeplanen her

Baggrund

Om Helsinge Nord

Byudviklingen i Helsinge Nord handler om bosætning, om vækst med kvalitet og derfor om at skabe en ny bydel med store visioner for fremtidens liv i Helsinge og Gribskov Kommune.

Gribskov købte en del af jorden i området i 2013 og har siden 2015 arbejdet målrettet med at skabe først visionerne og dernæst planerne for den nye bydel. 

Bydelen får eget trinbræt, er tæt på skoler, institutioner og kultur- og idrætstilbud, ligger kun et stenkast fra de centrale indkøbsmuligheder i Helsinge og har direkte adgang til det smukke, grønne landskab.

Gribskov Kommune skaber i løbet af de næste 10-20 år, plads til 700 nye boliger i byudviklingsområdet Helsinge Nord.

Kontakt

Vil du vide mere?

Projektleder Anne Møller / amlar@gribskov.dk / 7249 6816 - 2291 4010

Kommunikationsansvarlig Soffia Steen Snorradóttir / sssgu@gribskov.dk / 7249 6959

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Navnekonkurrence 2017

Hvad skal Helsinges nye bydel hedde?

Kom op med det perfekte navn til Helsinges nye bydel og vind en madoplevelse i Gribskov Kommune til en værdi af 1000 kr.

Arbejdstitlen har længe været Helsinge Nord. Men spørgsmålet er, om bydelen skal have et mere mundret, velklingende og godt navn? Eller måske er Helsinge Nord det helt rigtige navn? Hvad synes du?

Bydelen bygges på visioner om fællesskaber, lokale fødevarer, bæredygtighed og natur. Områdets nye navn skal både være rart og smart, det skal være nyt og alligevel kunne holde til tidens tand.

Når du indsender navneforslag, så tænk på, at navnet helst skal:

  • Udspringe af noget lokalt - F.eks. geografi, historie osv.
  • Ligge godt i munden og have god signalværdi - Tænk på at navnet skal lyde godt og f.eks. skal være med til at tiltrække tilflyttere
  • Kunne fungere i mange år - også når bydelen er færdigudviklet og folk ikke længere kan huske historien om byens tilblivelse
  • Være dansk – Det skal have dansk stavemåde og dansk navneform
  • Lær mere om Helsinge Nord og bliv inspireret her 

FAKTA om konkurrencen:

Hvad? Navnekonkurrence om et nyt navn til den nye bydel nord for Helsinge (Helsinge Nord)

Hvornår? Konkurrencen løber fra den 16. august til den 7. september 2017.

Deadline 7. september: Send derfor dit/dine/jeres forslag, senest den 7. september 2017 til: lokaldemokrati@gribskov.dk

Hvem kan deltage? Alle kan deltage i konkurrencen - private, grupper, foreninger, skoleklasser, arbejdspladser osv. Man må gerne indsende flere forslag.

Hvad kan man vinde? Præmien er 1.000 kr. til en lokal fødevareoplevelse i Gribskov Kommune

Hvem er dommere? Plan- og Miljøudvalget i Gribskov Kommune er dommere på konkurrencen og behandler de indkomne forslag på deres møde den 18. september 2017.

DET MED SMÅT: Det nye navn for bydelen skal autoriseres af Stednavneudvalget. Stednavneudvalget lægger vægt på, at et stednavn er unikt. Hvert stednavn udpeger én og kun én lokalitet. Herved bliver stednavnet identitetsbærer for den enkelte lokalitet. For at få et stednavn autoriseret, skal det følge dansk retskrivning. Man må ikke opkalde efter nulevende eller nylig afdøde personer. Dommerkomitéen forbeholder sig ret til at forkaste alle indkomne forslag.

Tak for din oprettelse.

Du abonnerer nu på denne side og vil modtage en e-mail hvis der sker ændringer i indholdet.


* E-mailen du indtastede, abonnerer allerede på denne siden.


* Der skete en fejl og du blev ikke oprettet. Prøv igen senere.