Velkommen til Troldebakkerne

I 2013 skød Gribskov Kommune en ambitiøs byudvikling i gang, med opkøb af ca. halvdelen af et stort byudviklingsareal. Det der dengang gik under navnet Helsinge Nord, har nu været igennem en visionsproces, arkitektkonkurrence, arkæologiske udgravninger, og har senest i en navnekonkurrence afholdt af byrådet i sommeren 2017, fået navnet Troldebakkerne.

Ny bydel midt i Nordsjælland med det bedste fra by og land. Bydelen får eget trinbræt, er tæt på skoler, institutioner og kultur- og idrætstilbud, ligger kun et stenkast fra de centrale indkøbsmuligheder i Helsinge og har direkte adgang til det smukke, grønne landskab. Gribskov Kommune skaber i løbet af de næste 10-20 år, plads til 700 nye boliger i bydelen Troldebakkerne.

Rammelokalplan på trapperne i sommeren '18

Gribskov Kommune er ved at ligge sidste hånd på Rammelokalplanen, en plan som omsætter helhedsplanen til et rammesættende udviklingsdokument. Rammelokalplanen er ikke byggeretsgivende, men erstattes stykvis af byggeretsgivende lokalplaner. Den forventes at være klar til offentlig fremlæggelse hen over sommeren 2018.

Efteråret 2017 - KONKURRENCE: Helsinge Nord er blevet til Troldebakkerne

Måske har du hørt det rundt omkring i Kommunen, en snakken om "Troldebakkerne". I september 2017 blev et enigt byråd klar til at døbe bydelen Troldebakkerne, efter 68 unikke og gode forslag fra kommunens borgere. 

Navnet har sin oprindelse i en gammel gård, Troldemosegård, som ligger indenfor byudviklingsområdet og i tilknytning til en mose, Troldemosen. Hele området er landskabeligt kendetegnet som et storbølget bakkelandskab, som ligeledes indfanges i navnet.

Helhedsplan for området 'Helsinge Nord' faldt på plads med arkitektkonkurrencen - vinter 2017

Helsinge Nord udbygges med udgangspunkt i en helhedsplan fra et tværfagligt team med EFFEKT arkitekter i front - Se i Historik efter mere information om selve konkurrencen.

Hent helhedsplanen her

Byudvikling på bar mark er en lang proces
Byudvikling er noget der tager tid. Der skal være tid til at lave gode og kvalificerede planer for udviklingen. Planer som oftest udarbejdes sideløbende og som skal spille sammen – og det giver mange ender der skal mødes og gå op.

Etapeplan på plads
Den 19. juni 2017 besluttede byrådet i Gribskov Kommune at sætte gang i de næste aktiviteter, der skal være med til at sikre realiseringen af Helsinge Nord. Det betyder, at vi nu ved, hvor byudviklingen skal starte.

Etapeplanen har udpeget det sydøstlige hjørne som startstedet. Her er der tale om ca. 10 hektar, som skal blive det første udbyggede boligområde i Helsinge Nord. Her vil være plads til ca. 160 boliger fordelt ud i fem klynger i landskabet.

Du kan finde forslaget til etapeplanen her

Baggrund

Om Helsinge Nord

Byudviklingen i Helsinge Nord handler om bosætning, om vækst med kvalitet og derfor om at skabe en ny bydel med store visioner for fremtidens liv i Helsinge og Gribskov Kommune.

Gribskov købte en del af jorden i området i 2013 og har siden 2015 arbejdet målrettet med at skabe først visionerne og dernæst planerne for den nye bydel. 

Bydelen får eget trinbræt, er tæt på skoler, institutioner og kultur- og idrætstilbud, ligger kun et stenkast fra de centrale indkøbsmuligheder i Helsinge og har direkte adgang til det smukke, grønne landskab.

Gribskov Kommune skaber i løbet af de næste 10-20 år, plads til 700 nye boliger i byudviklingsområdet Helsinge Nord.

Navnekonkurrence 2017

Hvad skal Helsinges nye bydel hedde?

Kom op med det perfekte navn til Helsinges nye bydel og vind en madoplevelse i Gribskov Kommune til en værdi af 1000 kr.

Arbejdstitlen har længe været Helsinge Nord. Men spørgsmålet er, om bydelen skal have et mere mundret, velklingende og godt navn? Eller måske er Helsinge Nord det helt rigtige navn? Hvad synes du?

Bydelen bygges på visioner om fællesskaber, lokale fødevarer, bæredygtighed og natur. Områdets nye navn skal både være rart og smart, det skal være nyt og alligevel kunne holde til tidens tand.

Når du indsender navneforslag, så tænk på, at navnet helst skal:

  • Udspringe af noget lokalt - F.eks. geografi, historie osv.
  • Ligge godt i munden og have god signalværdi - Tænk på at navnet skal lyde godt og f.eks. skal være med til at tiltrække tilflyttere
  • Kunne fungere i mange år - også når bydelen er færdigudviklet og folk ikke længere kan huske historien om byens tilblivelse
  • Være dansk – Det skal have dansk stavemåde og dansk navneform
  • Lær mere om Helsinge Nord og bliv inspireret her 

FAKTA om konkurrencen:

Hvad? Navnekonkurrence om et nyt navn til den nye bydel nord for Helsinge (Helsinge Nord)

Hvornår? Konkurrencen løber fra den 16. august til den 7. september 2017.

Deadline 7. september: Send derfor dit/dine/jeres forslag, senest den 7. september 2017 til: lokaldemokrati@gribskov.dk

Hvem kan deltage? Alle kan deltage i konkurrencen - private, grupper, foreninger, skoleklasser, arbejdspladser osv. Man må gerne indsende flere forslag.

Hvad kan man vinde? Præmien er 1.000 kr. til en lokal fødevareoplevelse i Gribskov Kommune

Hvem er dommere? Plan- og Miljøudvalget i Gribskov Kommune er dommere på konkurrencen og behandler de indkomne forslag på deres møde den 18. september 2017.

DET MED SMÅT: Det nye navn for bydelen skal autoriseres af Stednavneudvalget. Stednavneudvalget lægger vægt på, at et stednavn er unikt. Hvert stednavn udpeger én og kun én lokalitet. Herved bliver stednavnet identitetsbærer for den enkelte lokalitet. For at få et stednavn autoriseret, skal det følge dansk retskrivning. Man må ikke opkalde efter nulevende eller nylig afdøde personer. Dommerkomitéen forbeholder sig ret til at forkaste alle indkomne forslag.

Invitation gå-hjem-møde september 2017

INVITATION TIL GÅ-HJEM-MØDE OM BYGGEMULIGHEDER I HELSINGE NORD

I Gribskov Kommune har vi gang i flere by- og boligudviklingsprojekter. Et af dem, vi er særligt stolte af, er byudviklingsprojektet Helsinge Nord.

I Helsinge Nord bygger vi en 70 ha stor bydel på ’bar mark’ med plads til ca. 700 boliger. Bydelen ligger centralt i Nordsjælland med kun en time til København. Bydelen ligger umiddelbart nord for Helsinges bygrænse; tæt på skoler, gymnasium, indkøb og fritidsmuligheder og også med god forbindelse til tog.

Ved en arkitektkonkurrence i 2016 blev en ambitiøs helhedsplan, udarbejdet af EFFEKT Arkitekter, valgt som den plan, der skal være den røde tråd i realiseringen af Helsinge Nord. Planen bygger på en vision om fællesskaber, cirkulær økonomi, bæredygtighed og en bydel midt i naturen.

Helsinge Nord er i planlægningsfasen, men med en principiel etapeplan på plads og en rammelokalplan på vej, er vi nu der, hvor vi er på udkig efter de helt rigtige samarbejdspartnere til realiseringen af Gribskov Kommunes nye bæredygtige bydel, Helsinge Nord.

Derfor inviterer vi til gå-hjem-møde tirsdag den 12. september kl. 17:00 – 19:00 på Gribskov Rådhus. Yderligere, praktiske detaljer nederst på siden

Ved arrangementet præsenterer vi byudviklingsprojektet, og vi håber at indlede en dialog med jer om, hvordan vi sammen kan skabe muligheder for solide partnerskaber i udviklingen af Helsinge Nord.

Program:
17:05 Velkomst / ved Kim Valentin, Borgmester, Gribskov Kommune
17:15 Oplæg / ved Sinus Lynge, Partner, EFFEKT Arkitekter
17:30 Status på processen / ved Anne Møller, Projektleder, Helsinge Nord
18:00 Vores fremtidige samarbejde / ved Astrid Damgaard Ravnsbæk, Direktør for Teknik og Erhverv Gribskov Kommune
          Dialog og netværk – en lille bid mad
19:00 Tak for i aften


Med venlig hilsen
Borgmester Kim Valentin

FAKTA OM HELSINGE NORD
Byudviklingsprojektet Helsinge Nord er det største og det første, af sin art i mange år, i Gribskov Kommune.
Byudvikling er en del af kommunens strategiske, overordnede vækst- og velfærdsdagsorden, og har til formål at tiltrække flere borgere til kommunen.
Helsinge Nord er 70 ha. stort og målet er en ny bolig-bydel med 700 boliger og 1.500 nye beboere. Udviklingen af Helsinge Nord forventes at vare 15-25 år.

KORT OM ARRANGEMENTET
Hvor: Byrådssalen, Gribskov Rådhus, Rådhusvej 3, 3200 Helsinge
Hvornår: Tirsdag den 12. september kl. 17:00 – 19:00
Tilmelding: Senest onsdag den 6. september til sssgu@gribskov.dk
OBS! Del gerne invitationen i jeres netværk af relevante aktører.

Gribskov Kommune har inviteret en række lokale, regionale og nationale aktører i bygge- og boligbranchen, samt virksomheder på markedet som vi er bekendte med, har lokale interesser. Det er håndværksmestre i byggebranchen, arkitekter, ejendomsudviklere, investorer, ejendomsmæglere ol.

DELTAGERE, GRIBSKOV KOMMUNE
Borgmester, Kim Valentin
Formand, Plan- og Miljøudvalget, Jesper Hagen Behrensdorff
Formand, Teknisk Udvalg, Brian Lyck Jørgensen
Kommunaldirektør, Holger Spangsberg Kristiansen
Direktør for Teknik og Erhverv, Astrid Damgaard Ravnsbæk
Centerchef, Center for byer, ejendomme og erhverv, Susanne Hartmann Rasmussen
Teamleder, Team by og bolig Stine Løfgren Tveden
Projektleder, Anne Møller
Kommunikationsansvarlig, Soffia Snorradottir

Tak for din oprettelse.

Du abonnerer nu på denne side og vil modtage en e-mail hvis der sker ændringer i indholdet.


* E-mailen du indtastede, abonnerer allerede på denne siden.


* Der skete en fejl og du blev ikke oprettet. Prøv igen senere.