Tandpleje til børn og unge

Gribskov Tandpleje tilbyder tandpleje til kommunens børn og unge fra 0 til 18 år.

Nødberedskab pga. Covid-19 i nedlukningsperioden:
Tandplejen følger Sundhedsstyrelsens vejledning og opretholder dagligt nødberedskab til kritisk funktion* i dagtimerne på hverdage for vores patienter – både børn og unge, samt omsorgstandplejepatienter. Nødberedskabet varetager ikke ikke-kritisk funktion** i nedlukningsperioden.

Tandplejens telefoner besvares på hverdage fra kl. 8.00-15.00: Cariesafdelingen/omsorgstandplejen: 7249 7124 og
Tandreguleringen: 7249 7099. Patienter vil ikke kunne henvende sig på tandklinikkerne uden forudgående aftale.

Tandplejens medarbejdere vurderer, om der er tale om kritisk, akut og uopsættelig nødbehandling, inden vi giver en tid. Hvis Tandplejens medarbejder vurderer, at I skal møde op, bliver I informeret om, hvilken klinik I skal behandles på.

*Sundhedsstyrelsens vejledning om kritisk og akut funktion i tandplejen (udføres i nedlukningsperioden):

• Behandlingskrævende traumer (slag/ulykker) af tænder og mund, smerter, infektioner herunder rodbetændelse, store huller, svære tilfælde af paradentose
  • Skader eller løsning af 1) aftagelige eller faste protetiske erstatninger og fyldninger 2) fast eller aftageligt tandreguleringsapparatur ved igangværende behandlinger
  • Kontrol af igangværende bøjlebehandling, hvor udsættelse kan influere væsentligt på det endelige behandlingsresultat
  • Opstart af ny tandreguleringsbehandling der er særlig tids-kritisk i forhold til barnets vækst

**Sundhedsstyrelsens vejledning om ikke-kritisk funktion i tandplejen (udføres ikke i nedlukningsperioden):

• Behandling og kontrol af mindre alvorlig tandsygdom som fx mindre cariesangreb, tandkødsbetændelse og mildere former for paradentose
  • Almindelige tandundersøgelser, hygiejnekontroller, tandbørsteundervisning samt almindelig tandrensning

Gribskov Kommune beskytter dit privatliv, når du er i kontakt med kommunen.
Når vi modtager personlige oplysninger om eller fra dig, sørger vi for at beskytte oplysningerne, så de ikke bliver misbrugt.

Læs mere om behandlingen af personoplysninger og dine rettigheder her

Links til undersider