Tandpleje til børn og unge - omsorgstandpleje

Gribskov Tandpleje
Gribskov Tandpleje tilbyder tandpleje til kommunens børn og unge fra 0 til 18 år. Gribskov Tandpleje har i henhold til Sundhedsstyrelsens nyeste retningslinje i forhold til Covid-19 åbnet op for næsten al sædvanlig aktivitet i relation til tandpleje til kommunens børn og unge fra 0 til 18 år.

Omsorgstandpleje
Gribskov Tandpleje har i henhold til Sundhedsstyrelsens nyeste retningslinje i forhold til Covid-19 åbnet op for al sædvanlig aktivitet i omsorgstandplejen, men af hensyn til smitteminimering beder vi omsorgstandplejepatienter om at komme til behandling på enten klinikken i Helsinge eller klinikken i Græsted. I tilfælde af akut og uopsættelig behandling (akut tandpine) hos en omsorgstandplejepatient, som ikke kan transporteres til en af de nævnte klinikker, kommer vi undtagelsesvist ud i borgerens eget hjem eller på borgerens plejecenter.l

Tandpleje til børn og unge, samt omsorgstandpleje under Covid-19 fra mandag d. 8. august 2020
Tandplejen følger Sundhedsstyrelsens nyeste retningslinje og har fuld åbningstid. Tandplejen følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forhold til at minimere smittespredning. Vi beder ligeledes alle borgere, der skal ind på klinikkerne om at følge retningslinjerne, samt Tandplejens medarbejderes anvisninger.

Det vil sige:

 • God håndhygiejne – brug gerne vores væghængte sprit dispenserer i venteværelset, når I kommer og går
 • Host og nys i ærmet
 • Hold minimum en meters afstand til medarbejderne og andre borgere
 •  Meld afbud ved følgende symptomer: feber, hoste, ondt i halsen, hovedpine og muskelømhed
Tandplejens telefon 7249 9150 besvares på hverdage fra kl. 8.00-12.00. Fra kl. 12.00-15.00 er telefonen åben for akutte henvendelser.
Tandplejen genoptager fra mandag den 8. august al vanlig aktivitet, som kan finde sted under hensyntagen til de smitte reducerende tiltage i forhold til patienter, borgere og medarbejdere.

For børn der indkaldes til en undersøgelses- eller behandlingstid i Tandplejen gælder følgende:
 • Vi beder jer om at melde afbud til aftalen, hvis barnet eller den voksne, der skal ledsage barnet, har symptomer, som kan tyde på Covid-19 sygdom
 • Vi udsender indkaldelser i e-boks og med sms 48 timer før jeres tid i tandplejen, hvor vi beder jer melde afbud, såfremt I har symptomer på Covid-19
 • Møder I op til aftalen og Tandplejens medarbejdere oplever symptomer hos jer, der kan tyde på Covid-19 sygdom, vil vi afbryde behandlingen og udskyde besøget, til I er symptomfrie igen.
Når I møder op til aftalen i Tandplejen:
 • Vi beder om, at barnet kun ledsages af én voksen
 • Barnet skal have børstet tænder hjemmefra
 • Venteværelset er ryddet for legetøj, blade og drikkevarer for at minimeresmitte. Sørg for at holde minimum en meters afstand til andre borgere, som måtte vente samtidigt med jer
 • Hvis det overhovedet er muligt, beder vi ledsageren om at vente i venteværelset eller udendørs, mens barnet behandles
 • Tandplejens medarbejdere giver ikke hånd og I bedes følge klinikassistenten, der ledsager jer ind i klinikrummet og ud igen, så I undgår at støde ind i andre borgere og medarbejdere
 • Vi lader ikke børnene gå i legetøjsskuffen/kurven. Små børnefingre har været mange steder, og legetøjskurven kan være en god kilde til smitte. Men vi tager gerne den ting op, som barnet peger på.   
Kapaciteten i Tandplejen har i tre en halv måned været væsentligt reduceret. Vi har derfor oparbejdet en lang venteliste og pukkel af opgaver, som vi skal i gang med at indhente. Vi håber på jeres forståelse.

Gribskov Kommune beskytter dit privatliv, når du er i kontakt med kommunen.
Når vi modtager personlige oplysninger om eller fra dig, sørger vi for at beskytte oplysningerne, så de ikke bliver misbrugt.

Links til undersider