Affald

Læs om affald, genbrugsstationer, takster, SMS-service mm. eller anmeld manglende tømning.

Corona: Genbrugsstationerne

Læs her, hvem der er åbent for hvornår

Midlertidig ordning: Skraldemanden kan tage en ekstra sæk restaffald med

I øjeblikket går mange hjemme på grund af Corona-krisen, og derfor har de mere affald, end de plejer. Derfor har udvalget Udvikling, By og Land besluttet at indføre en midlertidig ordning, så man kan få taget en sæk affald med, når skraldemanden tømmer restaffald.

Sådan gør du: Læg det ekstra dagrenovationsaffald i en klar sæk af kraftig kvalitet og stil den ved siden af din skraldespand. Så tager skraldemanden den med, næste gang han kommer og tømmer restaffald.

Husk at hjælpe din skraldemand

- Posen må ikke fyldes mere end den kan lukkes/slå knude/luk med snip.
- Posen må ikke veje mere, end den let kan løftes uden at gå i stykker,
- Husk at pakke skarpe genstande ind
- Sorte (uigennemsigtige) sække bliver ikke taget med

Kun én ekstra sæk og intet til genbrug

Skraldemanden tager kun én ekstra sæk med per husstand, og det er vigtigt, at man kun fylder sækken med restaffald og ikke bruger den til ting, man ellers ville have kørt til genbrugsstationen. Skraldemændenes kapacitet er begrænset.

Sådan henter skraldemanden ekstrasække 

Ordningen kører indtil videre i de uger, hvor du får hentet restaffald. For sommerhusejere er det hver uge, og for andre er det hver anden uge i ulige uger. I første omgang kører ordningen til 13. april. Her følger kommunen regeringens anbefalinger.

Det ekstra arbejde til skraldemændene betyder, at borgerne skal forvente, at skraldemanden begynder tidligere og slutter senere end normalt.

Her kan du se, hvad du må komme i sækken

Anmeld problemer med din skraldespand, tømning, mm.

Se regler om adgangsvej for skraldemanden

Tilmeld eller afmeld sms-service og mailservice

Affaldsskur - se krav til mål, indretning mv. 

SMS-servicen giver dig mulighed for at få en påmindelse om, hvornår vi henter dit affald - du kan også vælge at få beskeden på e-mail. Når du er tilmeldt servicen, vil kommunen også kunne sende beskeder, når der er ændringer i afhentningen af affald, fx i forbindelse med helligdage. Hvis du oplever fejl i beskederne, må du meget gerne henvende dig til os på tms@gribskov.dk eller tlf: 7249 6000

Hvis du i en kort periode har for meget dagrenovation, kan du købe en ekstra sæk på Rådhuset, på genbrugsstationerne eller ved udlejnings-bureauerne for sommerhuse. Priser findes i takstbladet. Dagrenovation kan ikke afleveres på genbrugsstationen.

Hvis du vil bestille en spand eller et sækkestativ mere, kan du kontakte os eller bruge selvbetjeningen herover ved at trykke på knappen om manglende tømninger.

Links til undersider