Reparér, lav selv og pas på dine ting - så forebygger du affald

Når vi køber noget nyt, ender det som affald på et tidspunkt. Ved at omlægge dit forbrug, kan du derfor spare både affald og penge - og gavne miljøet. Find inspiration i vores opskrifter og historier fra gamle dage.

Gemmer du så husker jeg

Du kan omlægge dit forbrug ved at lave ting selv

Ved at lave ting selv kan du fx udnytte materialer og fødevarer fra haven. Du undgår også at købe ting, der er transporteret langvejs fra, og du undgår emballage. Det medvirker alt sammen til at skabe mindre affald.

Vi har lavet tre opskrifter, der kan inspirere dig til at lave tingene selv: hvordan du selv kan strikke en karklud, hvordan du snitter en smørekniv i træ, og hvordan du kan henkoge pærer eller anden frugt.

Opskrifterne kan findes her

Fortællinger fra gamle dage i Græsted, Gilleleje og Annisse

Historiefortæller Mariane Josefsen fører os tilbage i tiden til dagligdagen i lokalområdet i 1940'erne og 1950’erne. Historierne er baseret på virkelige erindringer om en tid, hvor man ikke havde så mange ting og var god til at være kreativ og passe på de ting, man havde.

Måske kan du selv finde inspiration i historierne til at reparere ting, der er gået i stykker eller bruge dit tøj og dine ting længere, så du undgår at købe nyt hele tiden; så har du også gjort miljøet en tjeneste.

Fortælling om Græsted: Del 1 kan ses her

Fortælling om Græsted: Del 2 kan ses her

 

Fortælling om Gilleleje: Del 1 kan ses her

Fortælling om Gilleleje: Del 2 kan ses her

 

Fortælling om Annisse: Del 1 kan ses her

Fortælling om Annisse: Del 2 kan ses her