Byggeri og renovering

Byggeri af nye enfamiliehuse, dobbelthuse, sommerhuse, altaner, tagterrasser, udestuer (herunder også have-pavilloner) og tilbygninger kræver byggetilladelse.

Vi oplever for tiden, at både borgere og virksomheder har travlt med at bygge ud og bygge om. Vi er glade for, at der er gang i hjulene i hele Gribskov, men på den korte bane kan det aktuelt betyde lidt længere ventetid. Vi bestræber os på at fastholde en hurtig behandling af sagerne, og vi undskylder, hvis din sag skulle trække længere ud end  normalt. 

Se status på den aktuelle sagsbehandlingstid

I Gribskov Kommune behandler Center for Teknik og Miljø alle typer byggesager.

Før du går i gang med dit projekt, er det ofte en god ide at alliere dig med en arkitekt, ingeniør, konstruktør eller anden professionel rådgiver, der har erfaring med at udarbejde ansøgningsmateriale til kommunen.

Generelt kræver det byggetilladelse at opføre byggeri på en ejendom. 

Byggeri undtaget for kravet om byggetilladelse

Ofte stillede spørgsmål

Søg om byggetilladelse på Byg og Miljøportalen

Se oplysninger om din ejendom på ois.dk

Se hvad der gælder for din ejendom på det digitale kort NetGis

Gode råd hvis du skal bygge

Få gode råd hos den offentlige forbrugerportal. De hjælper bl.a. med, hvordan du bedst sikrer dine rettigheder gennem et byggeforløb. F.eks. hvordan du bliver mere sikker i, om du skal vælge tilbud, overslag, maksimum eller timepris.

Forbrugerportalen

Stilladser, containere og skurvogne 

Søg om tilladelse inden der anbringes genstande, herunder stilladser og containere, byggematerialer m.v., på vejareal, fortov eller cykelsti.

Søg om råden over vejareal

 

Gravetilladelse hvis der skal graves i vejen

Før man graver i en vej, skal man have en gravetilladelse. Det gælder både for dem som ejer de ledninger, som ligger under vejen og for private personer. Ledningsejere er blandt andre vandværker, DONG-Energy og TDC.

Ansøg om eller færdigmeld gravetilladelse 

 

Energirenovering af sommerhuse eller feriehuse

Når du energirenoverer, vil dit sommerhus eller feriebolig stige i værdi. Du sparer samtidig på energiregningen og får et bedre indeklima – alt dette med god klimasamvittighed.

Pjece om energirenovering af sommerhuse