Hunde på stranden

I Gribskov kommune er der strande for en hver smag. Vi har en strand for hunde uden snor, hundefrie strande og strande, hvor hunde er velkomne i snor.

Hundestrand i Smidstrup

Dele af Smidstrup Strand er gjort til hundestrand. På hundestranden må hunde, under fuld kontrol, bade og være på stranden uden snor. I badesæsonen er stranden opdelt i en hundestrand og en almindelig strand. Opdelingen fremgår tydeligt på stranden. Hundestranden er et forsøg i 2019-2021, som løbende bliver evalueret.

Ingen hunde på Blå Flag strande

Hunde og andre hysdyr må ikke opholde sig i Blå Flag strande. Førerhunde og andre hunde på arbejde er dog undtaget. Vores fire strande med Blå Flag er Tisvildeleje, Rågeleje, Gilleleje Vest og Dronningmølle. Afgrænsningen af Blå Flag stranden fremgår af infotavle på stranden, eller på oversigtskortene.

Hvis du føler dig generet af løse hunde på stranden, kan du ringe til politiet. Overtrædelse af naturbeskyttelsesloven § 22 medfører bødestraf.

Strande med Blå Flag

Kommunens øvrige strande

På de øvrige strande i kommunen, skal hunde være i snor, når de færdes på stranden i perioden 1. april til 30. september. Det gælder også for private strande.

Lovgivning om hunde på stranden

  • I sommerhalvåret, fra 1. april – 30. september, skal hunde være i snor på stranden ifølge Naturbeskyttelseslovens § 22.
  • I vinterhalvåret, fra 1. oktober - 31. marts, må man gerne lade sin hund være løs på stranden, men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade.
  • Kommunalbestyrelsen kan udstede forskrifter angående hundes tilstedeværelse i vandet og i badeområdet ifølge Bek. om badevand og badeområder § 13.
  • På Blå Flag strande er der forbud mod hunde i badesæsonen fra juni til september. Vores fire Blå Flag strande er Tisvildeleje, Rågeleje, Gilleleje Vest og Dronningmølle.

Bekendtgørelse om badevand og badeområder 

Naturbeskyttelseslovens §22

Læs mere om reglerne for Blå Flag strande på Blaaflag.dk