Regulering af Tilløb 1 til Orebjergrenden

Ejendomme omfattet af deklarationen er blevet partshørt indtil d. 22. oktober 2018. Høringssvarene bliver samlet og besvaret i en hvidbog, som sendes til de enkelte lodsejere inden jul. Det forventes, at sagen om aflysning eller fastholdelse af deklarationen bliver forelagt Udvalget for Miljø, Klima og Kyst i starten af 2019.

Teknisk Udvalg traf den 6. april 2016 beslutning om at iværksætte udarbejdelse af reguleringsprojekt for Orebjergrende - Tilløb nr. 1.

Orebjergrende - Tilløb nr. 1 er et kommunalt vandløb, som løber fra øst mod vest fra skellet mellem matr. nr. 12a og 11a, Udsholt til endepunkt i Orebjergrende st. 1405. Reguleringssagen omfatter en strækning på ca. 850 m. På baggrund af TV-inspektioner har Orbicon i november 2015 udarbejdet et notat, som beskriver renoveringsbehovet for strækningen.

Notat om renoveringsbehov

Kort over renoveringsbehov

Møde med lodsejere

Gribskov Kommune holdt den 18. april 2017 det første lodsejermøde omkring renovering af det rørlagte vandløb Orebjergrende - Tilløb nr. 1.

Orbicon præsenterede på mødet:

• Resultater af TV-inspektion og vurdering af renoveringsbehov.
  • Løsningsforslag
  • Financiering

Orbicon's præsentation 18.april 2017

Der var på mødet tvivl om hvilken lodsejere, som var inviteret. De ejendomme som ligger inden for den grønne polygon på oplandskortet er blevet inviteret på baggrund af en førstegangsvurdering.

Orebjergrenden Tilløb nr. 1's oplandskort

Projektrapporten

Orbicon leverede i august 2017 en rapport, som beskriver baggrund, eksisterende forhold, resultat af tv-inspektionen samt de tre tekniske løsningsforslag for renovering af Tilløb nr. 1 til Orebjergrenden.

De tre tekniske løsningsforslag er:

1. Strømpeforing af dele af vandløbsstrækningen, kombineret med rørudskiftning (til samme dimension) af de strækninger der ikke kan strømpefores.
  2. Rørudskiftning i nuværende tracé med eksisterende dimension på rørene.
  3. Rørudskiftning i nyt tracé (i vejmidte) og med forøgelse af dimensionen på rørene på den øverste del af strækningen af hensyn til klimasikring.

Orbicons rapport ses herunder:

Rapport

Bilag 1

Bilag 2

Deklaration

På mødet den 18. april 2018 blev en deklaration fra 1956 præsenteret.

Deklaration

Kort over matrikler omfattet af deklarationen

Deklarationen beskriver en partsfordeling med hensyn til fremtidige vedligeholdelsesudgifter i forbindelse med etablering af renden. De faktiske forhold har ændret sig væsentligt siden deklarationen blev oprettet og det vil være hensigtsmæssigt at træffe en ny afgørelse om udgiftsfordelingen, som følger nytteprincippet, jf. vandløbslovens § 24.

Orbicon har udarbejdet to kort, som viser hvilke ejendomme, som forventeligt vil have nytte af de forslåede løsningsforslag 1,2 og 3.

Kort over matrikler omfattet af nytte

Til kortene er udarbejdet et notat ”Baggrund for afgrænsning af grundejere med nytte”, som i detaljer beskriver den nuværende partsfordeling efter deklarationen samt en partsfordeling efter nytteprincippet.

Baggrund for afgrænsning af grundejere med nytte

Udvalgsbehandling

Teknisk Udvalg har behandlet sagen den 8. november 2017 (pkt. 86) for at træffe beslutning om hvilket løsningsforslag der skal arbejdes videre med. Udvalget tiltrådte løsningsforslaget om en klimasikret rørudskiftning i nyt tracé, overvejende i vejmidte.

Se referat fra udvalgsmødet her

Flere oplysninger

Hvis du har spørgsmål kan Vandløbsmyndigheden kontaktes:

Dennis Petersen
Tlf. direkte: 7249 6807