Rotter

Du kan anmelde rotteproblemer her på siden, og du behøver ikke NemID. Du kan evt. vedhæfte billeder eller andet til din anmeldelse i den digitale løsning herunder.

Hvis du ser en rotte eller tegn på rotter, skal du anmelde det til Gribskov Kommune og vores samarbejdspartner Rentokil. Det foregår via RotteWeb og du kan anmelde døgnet rundt.

Anmeld rotter eller mistanke om rotter

Når vi har modtaget din anmeldelse besøger kommunens rottebekæmper ejendommen for at finde årsagen, opsætte fælder og evt. udlægge gift. Hvis du har rotter indendørs kommer rottebekæmperen senest næste hverdag. Hvis de er udendørs kommer bekæmperen indenfor 5 dage.
Hvis der er brud eller andre fejl og mangler ved det private kloaksystem, er det grundejerens pligt at reparere kloakken og holde ejendommen ren. Til gengæld er det kommunens pligt at sørge for en effektiv bekæmpelse af skadedyr og rotter.
Hvis du bor i landzone eller har en landbrugsejendom i byzone får du automatisk besøg af kommunens rottebekæmper. Hvor ofte bekæmperen kommer afhænger af om du tidligere har haft rotter. Ejendomme med rotter får besøg minimum hver 6. måned, mens ejendomme der er erklæret rottefri får besøg hvert 2. år. Hvis du får rotter imellem de fastlagte besøg skal du selvfølgelig huske at anmelde det.

Plan for rottebekæmpelse

Plan for rottebekæmpelse

Gribskov Kommune har vedtaget en Handlingsplan for rottebekæmpelse for 2016-2018.

I handlingsplanen kan du læse Gribskov Kommunes overordnede mål for rottebekæmpelsen, og hvad vi gør for at nå dem.

Handlingsplan for rottebekæmpelse 2016-2018.

Du kan få flere oplysninger om skadedyrsbekæmpelse af rotter på Naturstyrelsens hjemmeside og hos Statens Skadedyrslaboratorium.