Vandets Dag fredag d. 22. marts 2019

Ved du, at du bor oven på dit drikkevand? Drop pesticiderne i haven og pas på vores drikkevand. Vi kvitterer med gratis fliserenser og bi-venlige blomsterfrø.

På Vandets Dag, fredag d. 22. marts 2019, blæser vandværkerne i Gribskov Kommune til kamp mod pesticider, og opfordrer forbrugerne til at droppe pesticiderne i haven, og passe på vores alles grundvand og drikkevand.

Gratis fliserenser og bi-venlige blosmterfrø

Fredag d. 22 marts 2019 uddeler vi kvit og frit en fliserenser og en pose bi-venlige blomsterfrø. Det sker på kommunens genbrugsstationer, og på visse vandværker.

Du er velkommen til at aflevere dine pesticidrester på genbrugsstationerne - det er nemlig farligt affald.

Besøg dit vandværk

Kom og se, hvordan grundvand bliver til drikkevand. Efter en simpel behandling, hvor grundvandet iltes og filtreres, sendes det ud til vandhanen som drikkevand. Få en snak om pesticider og, hvad du som forbruger kan gøre, for at passe på grundvandet. Få en fliserenser og en pose bi-venlige blomstrefrø med hjem.

Se her under, om dit vandværk holder åbent hus og, hvad tid:

Baunehøj Vandværk (nærmere tidspunkt følger)

Villingebæk Vandværk (nærmere tidspunkt følger)

Vidste du, at du bor oven på dit drikkevand?

Vidste du også at:

• 1 gram pesticid kan forurene 10 mio. liter drikkevand?
  • pesticider kan skylles ned gennem jorden via sprækker og med tiden risikere at ende i grundvandet, som vi bruger som drikkevand?
  • pesticider kan strømme til vandløb og søer, hvor det kan slå dyr og planter ihjel?

Læs om bi-venlige kommune og få en bi-venlig have