Vandets Dag

Ved du, at du bor på dit drikkevand? Drop pesticiderne i haven og pas på vores drikkevand. På Vandets Dag d. 22. marts 2019 delte vandværkerne gratis fliserenser og bi-venlige blomsterfrø ud.

På Vandets Dag, fredag d. 22. marts 2019, blæste vandværkerne i Gribskov Kommune til kamp mod pesticider, og opfordrede forbrugerne til at droppe pesticiderne i haven, og passe på vores alles grundvand og drikkevand. 

Gratis fliserenser og bi-venlige blomsterfrø

Fredag d. 22 marts 2019 uddelte vi kvit og frit en fliserenser og en pose bi-venlige blomsterfrø. Det skete på kommunens genbrugsstationer, og på visse vandværker. 

Pesticidrester er du velkommen til at aflevere på genbrugsstationerne - det er nemlig farligt affald. 

Vandværker holdt åbent hus

Vandværker holdt åbent hus og viste frem, hvordan de omdanner grundvand til drikkevand. Efter en simpel behandling, hvor grundvandet iltes og filtreres, sendes det ud til vandhanen som drikkevand. Her var det muligt at få en snak om pesticider og, hvad du som forbruger kan gøre, for at passe på grundvandet. Der blev delt fliserenser og en pose bi-venlige blomstrefrø ud til de besøgende.

Baunehøj VandværkGilleleje VandværkHelsinge VandværkKagerup Vandværk og 

Villingebæk Vandværk holdt åbent hus.

Tjek kvaliteten af dit drikkevand

På dit vandværks hjemmeside, kan de se analyseresultater af de seneste undersøgelser af dit drikkevand. Find dit vandværk.  

Du kan også se analyseresultaterne på www.geus.dk

Vidste du, at du bor oven på dit drikkevand? 

Vidste du også at:

  • 1 gram pesticid kan forurene 10 mio. liter drikkevand?
  • pesticider kan skylles ned gennem jorden via sprækker og med tiden risikere at ende i grundvandet, som vi bruger som drikkevand?
  • pesticider kan strømme til vandløb og søer, hvor det kan slå dyr og planter ihjel?

Læs om bi-venlige kommune og få en bi-venlig have