Spørgsmål og svar omkring vaccine

Hvem vaccineres per d.d.?

Borgerene er inddelt i 12 grupper.

Lige nu vaccineres disse grupper:

• Borgere over 65 år der modtager både personlig pleje og praktisk hjælp (gruppe 2)
  • Borgere der er i særlig risiko for en alvorligt
    forløb med COVID-19 (gruppe 5)

Hvordan ved jeg, om jeg kan booke tid til vaccination?

Du kan booke tid, hvis du har modtaget et brev med tilbud om vaccination fra Statens Serum Institut.

Hvor booker jeg tid?

Du booker tid ved at logge ind med Nem-ID på www.vacciner.dk

Er du fritaget fra Nem-ID kan du ringe til Region H vaccinebooking på telefon 38 66 00 00 Hverdage kl. 8-17

Weekend og helligdage kl. 8-16

OBS! du kan kun ringe hvis du IKKE har Nem-ID.

Gribskov Kommune kan ikke hjælpe med at booke vaccinetid.

Skal jeg booke tid til begge vacciner på én gang?

Ja. Du skal følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for tidsintervallet mellem vaccinerne alt efter hvilken vaccine du modtager.

Hvilken gruppe tilhører jeg?

Se skema i bunden.

Kan jeg blive vaccineret inden min vaccinegruppe startes?

Nej.

Kan jeg bestille vaccinetid inden min vaccinegruppe startes?

Nej.

Kan jeg bestille vaccinetid inden jeg modtager brev med tilbud om vaccination?

Nej.

Hvem kan få hjælp til kørsel?

Du skal først undersøge med dine pårørende og din øvrige omgangskreds, om du kan få hjælp til kørsel, hvis du ikke kan benytte Flextur eller er bevilget Flexhandicap.

Du kan få hjælp til kørsel fra Gribskov Kommune hvis du tilhører vaccinationsgruppe 2 eller vaccinationsgruppe 5 og har en varig nedsat psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse, ikke kan benytte kollektiv transport, og ikke har pårørende til at hjælpe sig.

Hvordan får jeg hjælp til kørsel?

Du skal kontakte Gribskov Kommunes borgerservice. De kan vurdere, om de kan
hjælpe dig, eller om du skal viderestilles til Gribskov Kommunes  vaccinations-taskforce.
Gribskov Kommunes vaccinations-taskforce har muligvis kontaktet dig, for at vurdere dit behov for kørsel.

Kan jeg medbringe hjælpemidler og en ledsager med almindelig Flextur?
Ja. Du kan medbringe en ledsager, og du kan medbringe hjælpemidler som rollator, kørestol og el-kørestol. Du skal selv kunne komme fra din bolig til kantstenen og rundt på vaccinationscentret.

Du skal selv bestille vaccinetid og kørsel.
Du kan bestille kørsel på movia.flextrafik.dk eller på telefonnummer 7026 2727. Vær opmærksom på, at Flextur ikke modtager kontant betaling.

Kan jeg køre til vaccination med Flexhandicap?

Ja. Du kan ikke få bevilget ekstra ture.
Du bestiller selv vaccinetid.
Du bestiller selv også kørsel.

Hvem bestiller kørsel bevilget af kommunen?

Hvis du skal have hjælp til transport er det Gribskov Kommunes vaccinationstaskforce, der bestiller tid til både kørsel og vaccination begge
gange.

Du modtager et brev i din e-boks eller postkasse med information om tidspunkter for
både kørsel og vaccination.

Hvis du bevilges Flexkommune, skal du selv booke vaccinetid. Herefter kan du bestille kørsel hos kommunes Borgerservice.

Hvad omfatter gruppeledsagelse?

En ledsager kan hjælpe dig med at få overtøj på og komme til kantstenen, hvis det er dit behov.
Ledsageren kan også køre med dig og enkelte andre borgere til vaccinationscentret og retur.
Ledsageren vil følge din gruppe gennem vaccinationscentret.

Ledsageren vil være en kommuneansat eller en frivillig.

Hvornår kan jeg forvente, at blive tilbudt vaccination?

Sundhedsstyrelsen har fastlagt en prioriteringsrækkefølge for tilbud om vaccination mod COVID-19. Rækkefølgen fremgår af vaccinationskalenderen. Se mere her

Skema over vaccinationsgrupper

Har du generelle spørgsmål om vaccination mod COVID-19, kan du ringe til den myndighedsfælles coronahotline på telefon +45 70 20 02 33”.