Frivillignetværket på Holbohave

Vil du gøre en god gerning og samtidig udvikle dig personligt? Så skal du overveje at blive en del af vores netværk af frivillige, der hjælper mennesker ramt af demens med at fastholde et aktivt liv. På denne side kan du læse om, hvad det indebærer for dig.

Som frivillig kan du gøre en stor forskel for et menneske med demens.

Når man får demens, får man sværere ved at tage initiativ til aktiviteter og udføre dem på egen hånd. Derfor sker det tit, at den demensramte opgiver sine hobbyer, friluftsliv og fritidsaktiviteter, og det forværrer demensen. Som frivillig kan du modvirke udviklingen i sygdommen og hjælpe demensramte med at fortsætte eller genoptage de ting, de godt kan lide.

Du hjælper samtidig de pårørende
Det kan være havearbejde, mindre håndværk, ridning, gåture, fisketure og meget mere. Og ved at være sammen med den demente, så hjælper du faktisk også den pårørende, som ofte mangler overskud til den slags aktiviteter, fordi hverdagen med en demensramt kan slide i længden.

Du udvikler dig personligt
Udover at give medborgere gode oplevelser, så giver netværket dig også rig mulighed for at udvikle dig personligt. Der er sociale arrangementer med de andre frivillige og løbende sparring om den frivillige indsats. Derudover kan du også, hvis du ønsker det, være med til at udvikle og forme frivillignetværket.

Du får et lille kursus
Alle frivillige i netværket får et lille introducerende undervisningsforløb, så de får en grundlæggende viden om demenssygdomme, kommunikation og rollen som frivillig. Det er på to moduler, som varer tre timer hver. 

Du er velkommen til informationsmøde 30. marts
Alle, der er interesserede i at blive frivillig, er velkomne til informationsmøde om netværket. Det holder vi i Frivilligcenter Græsted 30. marts kl. 16 - 17. Adressen er Græsted Holtvej 8 i Græsted.

Netværket er et samarbejde mellem Gribskov, Aleris og Frivilligcenter Græsted
Frivillignetværket er hovedformålet med projektet 'Et aktivt liv med demens'', som er et samarbejde mellem Gribskov Kommune, Aleris og Frivilligcenter Græsted. Det kan du læse meget mere om her

Hvis du vil vide mere
Så kontakt projektleder Kristine Pedersen på telefon 72 49 74 50, eller på mail krped@gribskov.dk.