Misbrug

Har du eller din pårørende et overbrug eller misbrug af alkohol eller andre rusmidler, så læs mere om mulighederne for rådgivning og behandling.

Gribskov Kommune tilbyder rådgivning og behandling til borgere med misbrugsproblemer samt hjælp og støtte til deres pårørende.

Tilbuddene er gratis for kommunens borgere.

Vi tilbyder eksempelvis:

Rådgivning

Her kan du og dine pårørende få telefon-rådgivning om mulighederne for at få behandling af overforbrug af alkohol eller stofmisbrug. Du kan også komme op til os og få en snak, så skal du blot ringe og aftale en tid i forvejen. Se vores kontaktoplysninger nedenfor. 

Behandling

Vi kan tilbyde individuel behandling i form af samtaler og/eller behandling i gruppe i form af terapi. Her er behandlingen ambulant. Ambulant betyder, at du møder op efter aftale i dagtimerne og går hjem igen. Kontakt os via oplysningerne nedenfor. 

Hjælp til unge

Vores tilbud til unge med et problematisk forbrug af alkohol eller stoffer hedder First Move

First Move arbejder ud fra en handleplan, der er lagt i samarbejde med den unge, en socialrådgiver og familien.
Tilgangen tager udgangspunkt i den unges selvforståelse og udviklingsproces, under behørig hensyntagen til den unges egne og omgivelsernes forståelse af hans/hendes stof- eller alkoholforbrug.

Tænker du, at dette tilbud kunne være interessant for dig - eller en af dine nærmeste, er du velkommen til at kontakte Kommunens Rådgivningscafe, eller den lokale FSI-rådgiver på distriktsskolen. 

 Anonym behandling for stofmisbrug

Du kan - hvis du er i fast arbejde eller under unddannelse - også vælge anonym stofmisbrugsbehandling i en anden kommune. Læs mere her:

ANONYM BEHANDLING

Information om misbrug til pårørende 

Vi tilbyder pårørende informationsaftener og efterfølgende støttegrupper. Her kan de få at vide, hvad et overforbrug af alkohol gør ved en familie og misbrugeren selv. Og ikke mindst, hvordan man kan hjælpe til som pårørende. Kontakt os for at få at vide, hvornår næste informationsaften finder sted.

Vores kontaktoplysninger

Kontakt Misbrugsbehandlingen for at høre mere om vores tilbud og dine muligheder. Du kan være anonym ved henvendelsen, hvis du ønsker det.

Gribskov Misbrugsbehandling
Parkvænget 20D, 1. sal, 3200 Helsinge.
Mail: misbrugsbehandling@gribskov.dk

Vores telefonnummer: 7249 6090 

Her kan du også få hjælp
Der findes også en landsdækkende service til borgere med misbrug og deres pårørende hos Hope og Alkolinjen:

www.hope.dk/alkohol

Få gratis og anonym rådgivning om alkoholproblemer døgnet rundt.

www.hope.dk/ung
Drikker din mor eller far, kan du få anonym rådgivning og skrive sammen med andre unge.

www.alkolinjen.dk
Ring til rådgiverne på Sundhedsstyrelsens anonyme telefonrådgivning alle hverdage fra klokken 11 til 15 på tlf. 8020 0500

Ydelser i Gribskov Misbrugsbehandling

Links til undersider