Antal af borgere på a-dagpenge styrtdykkede i 2016

Nye tal viser et markant fald i antallet af borgere på a-dagpenge på over 11 procent det seneste år. Gribskovs borgere får især job i bygge- og servicebranchen takket være et stærkt samarbejde mellem jobcenteret og de lokale virksomheder, forklarer udvalgsformand.

Det går rigtig godt for beskæftigelsen i Gribskov Kommune.

Den årlige opfølgning på beskæftigelsesindsatsen viser nemlig, at antallet af borgere på a-dagpenge er faldet med hele 84 borgere fra august 2015 til august 2016, så antallet af borgere på a-dagpenge er helt nede på 544. Det er et fald på hele 11,5 procent det seneste år og dermed langt højere end gennemsnittet i alle danske kommuner - her er faldet kun er på fire procent. Det svarer til, at kun 1,9 procent af befolkningen i Gribskov Kommune er på a-dagpenge.

Gribskovs borgere får job i bygge- og servicebranchen
Formanden for det nye Erhverv- og Beskæftigelsesudvalget i Gribskov Kommune, Jørgen Simonsen (V), forklarer, at det især er virksomheder i bygge- og servicebranchen, som har ansat Gribskov-borgerne. Årsagen er blandt andet jobcenterets tætte samarbejde med de lokale virksomheder.

"Vi har en række virksomhedskonsulenter, som kender de lokale virksomheder og deres behov, og som samtidig kender de ledige borgeres kompetencer. Derfor har de gode chancer for at finde det rette match. Succesen er så stor, at vi det seneste år har ansat flere virksomhedskonsulenter, så vi nu er oppe på 13 i alt," siger formanden. Også et fald i antallet af borgere på kontant- og uddannelseshjælp De positive tal blev præsenteret på Erhvervs- og Bekæftigelsesudvalgets møde i går aftes som en del af den årlige opfølgning på Gribskov Kommunes beskæftigelsesstrategi 2016-2018, som beskriver, hvordan Gribskov Kommune planlægger at få borgerne i arbejde. Her fik udvalgets medlemmer også at vide, at andelen af borgere på kontant- og uddannelseshjælp er faldet, så det i dag ligger på 2,4 procent, hvor landsgennemsnittet er 3,4 procent.

Lavere ledighed end hovedstadskommunerne
Den flotte udvikling i beskæftigelsen glæder borgmester Kim Valentin (V). Han kan konstatere, at det officielle ledighedstal er helt nede på 3,3 procent i Gribskov Kommune mod et gennemsnit på 4,0 i hovedstadsområdet. "Vi kan konstatere, at den generelle vækst i samfundet også smitter af på os i Gribskov Kommune. Og så har vi endda flere spændende tiltag på vej, der vil skabe flere arbejdspladser som Nationalpark Kongernes Nordsjælland og et nyt museum om oktober 43 i Gilleleje. Men det vigtigste er, at virksomhederne har mod på at investere i kommunen. Det er rigtig spændende tider, vi går i møde," siger Kim Valentin.

Yderligere oplysninger:
Kim Valentin, borgmester, tlf. 7249 8200
Jørgen Simonsen, formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, tlf. 4050 2640
Peter Olsen, chef i Center for Borgerservice og Beskæftigelse, tlf. 7249 7822