Byggeplaner for 150 nye boliger midt i Helsinge i høring

Den omfattende plan for boliger og et nyt, grønt område midt i Helsinge kommer nu i offentlig høring.

PRESSEMEDDELELSE

Den omfattende plan for et styrket handelsliv, grønne områder og opførelse af ca. 150 nye boliger i Helsinges smørhul skal nu have input fra borgerne.

Det besluttede et flertal i byrådet på et møde onsdag.

Planen omfatter en gennemgribende forvandling af området Møllebakken i Helsinge.

”Udviklingen af Møllebakken betyder mere end 100 nye almene boliger, som borgerne i Gribskov har sukket efter i årevis. Samtidig får vi tilført handelslivet yderligere energi ved at sørge for mere direkte og attraktiv forbindelse mellem gågaden, gadekæret og det gamle tinghus og området omkring Kvickly, hvor der dagligt færdes rigtig mange borgere,” siger Jesper Behrensdorff (K), formand for plan- og miljøudvalget.

Nu følger et borgermøde, hvor de politiske planer for området ved Møllebakken fremlægges, og hvor borgere og erhvervsliv har mulighed for at stille spørgsmål og komme med idéer. Samlet set kommer lokalplanen for Møllebakken til at være i offentlig høring i otte uger.

Ifølge planerne vil Møllebakken, som ligger mellem Kvickly/rådhuset og gågaden/gadekæret i Helsinge, få 14.000 nye etagemeter bolig. Der er i planen lagt op til i alt 110 nye almene boliger og 40-50 nye private rækkehuse. I planen er der krav til boligernes arkitektur og fremtoning. Der er også planlagt et helt nyt strøg mellem området ved Kvickly/rådhuset og den nuværende gågade. Her skal også være en plads til offentlige arrangementer, så området bliver et aktivt, levende sted for borgerne. Og der er planlagt parkeringspladser og grønne områder med vægt på stor biodiversitet.

Yderligere information: Jesper Behrensdorff (K), formand, plan- og miljøudvalget, 72497535.