Byrådet giver startskud til storstilet byudvikling

Med 700 nye boliger er den nye bydel i Helsinge ét af Nordsjællands største byudviklingsprojekter. Byrådet i Gribskov har nu tegnet stregerne for, hvordan udviklingen af den nye bydel skal foregå.

Det bliver særdeles attraktive boliger, der om få år kan sættes til salg nord for Helsinge.

Ejendomsmæglere kan allerede nu spidse pennen og skrive sætninger som ”tæt på børnehave og skole”, ”midt i naturen”og ”nem adgang til transport” - for den første del af det storstilede boligprojekt får det hele.

Det fremgår af beslutningen på mandagens byrådsmøde i Gribskov Kommune. Her udvalgte byrådet den første del af det ca. 70 hektar store område nord for Helsinge, som skal gøres klar til boliger. Området befinder sig tæt ved den populære skole og idrætsfaciliteterne ved Nordstjerneskolen samt den private børnehave, Bøgeskovgaard.

”Det er et super attraktivt område, som vi har udvalgt til første del af vores byudvikling nord for Helsinge. Der bliver masser af oplevelser for folk, der elsker natur, nem adgang til at pendle til arbejde og meget, meget bekvemt for familier med børn,” fortæller borgmester Kim Valentin (V) efter byrådets beslutning.

Den første etape af udviklingen vil udgøre omtrent 160 boliger og kan tage op imod fem år. Og interessen for at flytte ind er allerede markant, uden at der har været trykt så meget som et ord i nogen annonce. Mere end 20 familier har allerede henvendt sig til Gribskov Kommune med interesse i at flytte ind.

Det område, som byrådet har valgt som første etape af det store område nord for Helsinge, rummer en række kvaliteter, som gør det særligt attraktivt:

  • Her er der tryg og nem skolevej via gangbroen til Nordstjerneområdet.
  • Man er tæt på de store veje: Laugøvej og Helsingørvej.
  • Børnehaven Bøgeskovgaard samt børnehavens store legeområde ligger tæt ved.
  • Det oplevelsesrige moseområde i centrum af den nye bydel ligger mod vest.
  • Bygges op omkring et fællesskab mellem forskellige typer af boliger.
  • Området kommer til at indeholde 'spiselig natur', som er i tråd med Gribskovs stærke produktion af lokale fødevarer.
  • Byggeriet og området vil blive præget af bæredygtighed – det gælder både materialer i byggeri, håndtering af affald, energi, mv.

Formand for plan- og miljøudvalget, Jesper Behrensdorff (K) fortæller, at Gribskov Kommune nu skal i dialog med private investorer og entreprenører om opførelsen af boliger.

”Heldigvis er der allerede nu, mange private familier, der har ringet til os og sagt, at de er meget interesserede i at bygge deres drømmehus i netop denne del af byen – og faktisk har flere private udviklere og investorer også vist deres interesse. Vi håber, at udpegningen af det første område kan være med til at sætte endnu mere skub i de dialoger,” siger Jesper Behrensdorff.

Byrådet skal nu vedtage en lokalplan for området, som forventes at ligge klar i foråret 2018.

 

Fakta om Helsinge Nord

Gribskov Kommune skaber i løbet af de næste 10-20 år, plads til ca. 700 nye boliger i byudviklingsområdet Helsinge Nord. Området er i alt 70 hektar. De østligst beliggende 35 hektar er kommunalt ejede, mens de resterende ejes af en række private lodsejere. Området er et smukt bølget landbrugslandskab, lige nord for det aktive Nordstjerne-område i Helsinge. Bydelen er tæt på skoler, institutioner og kultur- og idrætstilbud, ligger tæt ved de centrale indkøbsmuligheder i Helsinge og har direkte adgang til det smukke, grønne landskab. En arkitektkonkurrence i efteråret 2016 havde til formål at finde den helt rigtige helhedsplan for området. Vinderforslaget fra Team EFFEKT har en vision om at skabe en bydel hvor fællesskab, trygge rammer, det sunde liv, direkte kontakt til naturen og bæredygtighed er primære parametre for den nye bydels identitet. Det handler om at skabe en klar identitet som gør Helsinge til noget særligt, som ingen andre er.

 

Yderligere information:

Kim Valentin (V), borgmester, Gribskov Kommune, 72498200.

Jesper Behrensdorff (K), formand for miljø- og planudvalget, Gribskov Kommune, 72497535.