Frivillige får hjælp til forsikring

De mange borgere, som yder en frivillig indsats for kommunen, vil fremover få hjælp af kommunen, hvis de kommer galt af sted og har brug for en forsikring.

Borgere, som glider i en bananskræl, mens de yder en frivillig indsats for kommunen, skal fremover have bedre hjælp. Gribskov Kommune vil hjælpe de frivillige med en forsikring, så der er økonomisk hjælp at hente til de borgere, der måtte komme galt af sted, mens de på frivillig basis lægger kræfter i en opgave for kommunen.

Det besluttede et enigt byråd på mandagens møde, efter at en lovændring nu giver kommunerne mulighed for at forsikre frivillige.

”De mange mennesker, som fra tid til anden udfører en indsats til gavn for alle i Gribskov, skal have al den hjælp og anerkendelse, vi kan give dem. Tidligere har vi som kommune ikke måtte forsikre frivillige på grund af lovgivningen. Den barriere er nu ryddet af vejen, og derfor skal vi nu i gang med at sikre den hjælp til de frivillige,” siger borgmester Kim Valentin (V).

Ny mulighed

Reglerne på området er særdeles spegede. Groft sagt har borgere, der frivilligt udførte arbejde for Gribskov, kun haft mulighed for at blive forsikret, hvis der var tale om frivilligt arbejde, men ikke, hvis der var tale om en frivillig indsats.

En lovændring giver kommunerne mulighed for at forsikre den frivillige indsats pr. 1. juli i år. Derfor skal Gribskov Kommune først i gang med en kortlægning af de opgaver, de frivillige udfører for at afgrænse, hvem der kan komme med under en forsikrings-ordning. Den kortlægning står på resten af året.

Næste år skal politikerne så tage stilling til, hvilke grupper af frivillige, der skal med i en ny ordning, og præcis hvordan ordningen skal se ud. Borgmester Kim Valentin understreger, at de frivillige yder en uvurderlig indsats og derfor skal i fokus.

”Vi har tidligere hjulpet vores frivillige kræfter økonomisk, og jeg mener, at det skal vi gøre igen i form af en god forsikring, hvis uheldet er ude,” siger han.

De frivillige kræfter har flere gange fået en håndsrækning i kommunens budget:

• Der er oprettet en koordinator til at støtte frivilligt arbejde.

• Det frivillige arbejde med at sikre bedre integration har fået støtte i form af en koordinator, der hjælper de frivillige.

Yderligere information: Kim Valentin (V), borgmester, Gribskov Kommune, 72498200.