Gribskov får bronze i erhvervs-venlighed

Der er stadig bedre vilkår for virksomheder i Gribskov, viser den årlige undersøgelse fra Dansk Byggeri. Gribskov er nu 3. bedst i Nordsjælland.

Mens mange unge for tiden sveder på eksamensbænkene, har også Gribskov Kommune været til eksamen hos erhvervslivet.

Kommunens service til virksomhederne er blevet bedømt i en ny undersøgelse fra Dansk Byggeri, og der er fremgang at spore. Gribskov er nu den 3. bedste kommune i Nordsjælland, viser undersøgelsen.

”Vi bestræber os meget på at gøre det bedre over for vores erhvervsliv, og derfor er det positivt, at det går i den rigtige retning. Vi sikrer vækst i kommunen og et solidt grundlag under vores velfærd til borgerne, hvis vi har gode vilkår for vores virksomheder. Derfor er det rigtig vigtigt, at firmaer - store som små, gamle som nye – får kommunen som en positiv medspiller,” siger borgmester Kim Valentin (V). Han understreger, at kommunen stadig har plads til forbedring, og at målsætningen er at komme endnu højere op på listen.

På landsplan har Gribskov Kommune bevæget sig op blandt den bedste tredjedel af landets kommuner – i år som nummer 32 – hvilket er seks pladser frem i forhold til sidste år.

Objektiv undersøgelse

Undersøgelsen fra Dansk Byggeri er blevet til på baggrund af en række objektive forhold for virksomhederne som skattetryk, gebyrer, sagsbehandlingstid og arbejdskraft.

  • Det er især nogle af de økonomiske forhold, som Dansk Byggeris undersøgelse giver Gribskov høje karakterer for:
  • Gribskov har ingen dækningsafgift, som er en skat på erhvervsbygninger.
  • Desuden nyder virksomhederne godt af, at Gribskov Kommune er danmarksmester i at udsætte kommunale opgaver i konkurrence fra private firmaer.
  • Gribskov Kommune får også topplacering, når det gælder om at have erhvervsuddannede inden for bygge og anlæg.
  • Gribskov skaffer hurtigt nye ledige i arbejde.

Yderligere information: Kim Valentin (V), borgmester, Gribskov Kommune, 72498200.