Gribskov får to nye skoleledere

Sankt Helene Skole og Gilbjergskolen får snart nye ledere. De er klar til at sætte yderligere skub i den positive faglige udvikling, som Gribskov Kommunes folkeskoler er inde i.

Gilbjergskolen og Sankt Helene Skole får snart nye ledere.

Den ene er 48-årige Anja Helmbæk Horst, som begynder på Gilbjergskolen 18. april. Hun kommer fra en skolelederstilling i København og har 12 års ledererfaring.

Her fortæller hun lidt om, hvorfor hun har søgt jobbet:

"Jeg har en oplevelse af, at både medarbejderne og forældrene rigtig gerne vil skolen. Det er sådan noget, der er med til at gøre forskellen. Og så er der bare en rigtig god stemning, når man går rundt deroppe, så jeg glæder mig til at komme i gang," siger Anja Helbæk Horst.

Glæder sig til at udvikle skolen

Den anden nye skoleleder i Gribskov Kommune er 44-årige Rie Gudmand-Høyer Sørensen. Hun bliver ny leder på Sankt Helene Skole, hvor hun begynder 1. maj. Hun kommer fra en skolelederstilling i Roskilde og tager ni års ledererfaring med sig.

"Jeg glæder mig blandt andet meget til at være med til at udvikle skolen. For eksempel, hvordan vi bevarer den lokale profil samtidig med, at vi driver et fælles skolevæsen," siger Rie Gudmand-Høyer Sørensen.

Gribskovs skoler er inde i en god udvikling

Centerchef i Center for Børn og Unge i Gribskov Kommune Anne Steffensen ser frem til at få de to nye skoleledere i gang.

"Vi har været heldige, at der var flere rigtig dygtige kandidater til begge stillinger, så vi kunne vælge de bedste. De to ledere skal være med til at sætte yderligere skub i den positive udvikling i vores folkeskoler, hvor eleverne på det seneste har forbedret deres faglige resultater," siger Anne Steffensen.

Både Sankt Helene Skole og Gilbjergskolen har markant forbedret de faglige resultater for eleverne i de senere år, viser de nyeste tal fra CEPOS om skolernes undervisningseffekt.

Her er eleverne på Gilbjergskolen gået 0,5 point frem - fra tidligere at have haft en negativ undervisningseffekt ligger skolen nu lige i midten af skalaen på et 0. På Sankt Helene er eleverne ligeledes gået markant frem med hele 0,5 point, selv om skolen stadig er en anelse under middel på listen med en undervisningseffekt på -0,2 point.

FAKTA:

Folkeskoler i fremgang

3 af Gribskovs folkeskoler har markant fremgang i den nye CEPOS-undersøgelse af skolernes undervisningseffekt.

Undersøgelsen viser, hvor gode skolerne er til at hæve elevernes faglige niveau - vurderet ud fra elevernes sociale baggrund.

Fra skoleåret 2014/15 til skoleåret 2015/16:

  • Gilbjergskolen: +0,5 point
  • Sankt Helene Skole +0,5 point
  • Nordstjerneskolen +0,3 point
  • Gribskolen +/- 0
  • Bjørnehøjskolen -0,1 point

Yderligere oplysninger: Anne Steffensen, centerchef i Center for Børn og Unge, tlf. 7249 7077