Hvordan synes du kommunen skal prioritere sin økonomi?

Så er det nu, du skal til tasterne og give byrådet besked på, hvilke områder, du syntes, der skal prioriteres i Gribskov Kommunes budget fra 2019 og frem.

Gribskov Kommune har et vedtaget 2 årigt budget (2017 - 2018), men fra 2019 og frem har borgerne nu mulighed for at komme med deres input til Byrådet om, hvad pengene skal prioriteres til. Skal vi bruge flere penge på at holde vores turistkommune ren? Eller skal vi investere yderligere i vækst, så vi har råd til morgendagens velfærd? Mulighederne er mange og Byrådet vil gerne høre borgernes input om, hvor der kan prioriteres flere penge men også, hvor pengene skal komme fra.

Det kan ske på Facebook, hvor borgmester Kim Valentin (V) åbner debatten med et video-indlæg, på mail eller med sirlig håndskrift på en særlig opstillet 'budget-væg'/tavle i Borgerservice på rådhuset i Helsinge, der sættes op i løbet af ugen.

Alle borgernes forslag bliver opsamlet i et hæfte til byrådet, som holder budgetseminar 24. august.

”Selvom vi har et 2 årigt budget, tager vi nu hul på de politiske diskussioner om prioriteringen af budgettet de efterfølgende år, hvor jeg håber, at mange borgere vil se det som en chance for at engagere sig i de lokale beslutninger. Jeg ville sætte stor pris på, hvis vi som Byråd sad med en hel stak velargumenterede, seriøse bud fra borgerne på, hvordan vi udvikler Gribskov og bruger pengene fornuftigt, hvor der er balance mellem vores udgifter og indtægter” siger borgmester Kim Valentin.

Alle kan være med

Borgmester Kim Valentin lægger vægt på, at det skal være nemt for borgerne at deltage i det lokale demokrati. Og at borgerne på en nem måde kan få oplysninger, der gør det muligt at deltage på et oplyst grundlag.

Gribskov Kommune har derfor fået udviklet en online kommuneskat-beregner, hvor borgerne kan se, hvordan netop deres kommuneskat bliver brugt. Her kan borgerne på www.gribskov.dk/beregnskat taste deres indtægt ind og se, hvad Gribskov Kommune bruger pengene til. På hjemmesiden ligger også et andet initiativ, nemlig en enkel grafisk fremstilling af tre typiske borgere/familier i Gribskov med en fordeling af de skattekroner, som betales i kommuneskat. Det skal nemlig være muligt for alle at komme med input til kommunens budget uden at have et særligt kommunal økonomisk indblik, mener borgmesteren.

”Jo flere forslag, der kommer ind, jo bedre er det faktisk for os politikere. Man behøves ikke vide alt muligt om kommunens økonomi for at kunne deltage. Det eneste, jeg gerne vil minde folk om, er, at de også skal huske at fortælle os, hvor pengene skal komme fra. Vi har en sund økonomi, men på ingen måde ubegrænsede midler, så borgerne skal huske at fortælle os, hvad vi kan gøre mindre af eller hvor vi kan spare,” tilføjer borgmesteren.

Borgerne har mulighed for at give politiske input frem til 20. august. Forslag og kommentarer kan også sendes på mail, gribskov@gribskov.dk med 'budget' i emnefeltet.

Yderligere oplysninger: Kim Valentin (V), borgmester, Gribskov Kommune, 72498200.

%MCEPASTEBIN%