Møde om nationalpark fyldte Esrum Kloster

Abbedsalen i Esrum Kloster var fyldt til kanterne, da der mandag aften var informationsmøde om den kommende Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Her mødte hele 110 op for at blive klogere på parken. Lodsejere kan nå at blive en del af parken frem til 23. oktober.

Esrum Kloster måtte hive ekstra stole frem, da der mandag aften var informationsmøde om den kommende Nationalpark Kongernes Nordsjælland i Abbedsalen.

Her dukkede nemlig hele 110 personer op - blandt andre lodsejere, repræsentanter fra interesseorganisationer, byrådspolitikere og nysgerrige borgere.

De kunne blandt andet høre skovrider Jens Bjerregaard fortælle om nationalparkens natur, kulturhistoriske værdier, friluftsliv og de udviklingsmuligheder, som en nationalpark kan give Nordsjælland.

Opbakning afgørende for succes
Mødet var arrangeret af Miljøstyrelsen og Naturstyrelsen i samarbejde med Gribskov Kommune. Det var det første af en række møder om nationalparken i de fem kommuner, Gribskov, Fredensborg, Halsnæs, Helsingør og Hillerød, som er med i parken.

Borgmester Kim Valentin indledte mødet på Esrum Kloster. Han er glad for det store engagement, som borgerne viste på mødet, og kalder det afgørende for parkens succes.

"Vi holder møderne med borgerne, for den lokale opbakning er rigtig vigtig. Vi skal alle sammen føle, at det er vores nationalpark," siger borgmesteren.

Masser af dialog under mødet
Der var også masser af dialog under mødet. Blandt andet fremførte flere, hvor vigtigt det er at prioritere naturværdier, biodiversitet og bæredygtighed i udviklingen af Nationalparken.

Flere var også inde på, at de store naturværdier vil blive et stærkt aktiv for både bosætningen og turismen i kommunen.

"Her kan vi slå flere fluer med et smæk. Vi styrker naturen og får samtidig en mere attraktiv kommune at flytte til," siger borgmesteren og minder om, at man stadig kan nå at få jord med i nationalparken. Lodsejere kan stadig nå at melde sig til

"Hvis man er lodsejer og ønsker at være med i parken, vil jeg opfordre til, at man sender et høringssvar til Miljøstyrelsen. Man kan nemlig stadig nå at melde sig til helt frem til 23. oktober," slår borgmesteren fast.

Mulige lodsejere og andre interesserede kan se kort over forslag til Nationalparken på Gribskov Kommunes hjemmeside gribskov.dk. Søg på ordet 'nationalpark'.

Parken er i høring
Man kan også stadig nå at indsende høringssvar til forslag til Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Dem skal man sende til Miljøstyrelsen på mst@mst.dk senest den 23. oktober.