Ni millioner kroner til ældreplejen i Gribskov

Et enigt Social- og Sundhedsvalg har fordelt ni millioner kroner til ældreplejen. Politikerne har blandt andet prioriteret fast tilknyttede læger til plejecentrene, plads til flere på Holbohave og besøg efter udskrivning fra hospitalet.

Social- og Sundhedsudvalget fordelte denne uge cirka ni millioner kroner fra den landsdækkende Værdighedspulje.

Det er de såkaldte værdighedsmidler, som kommunen skal bruge på at skabe en mere værdig ældrepleje.

Udvalget har blandt andet afsat 870.000 kroner til at fortsætte indsatsen med fast tilknyttede læger på de fem plejecentre i kommunen. Den blev sat i søen i foråret blandt andet med midler fra Værdighedspuljen fra sidste år, fortæller udvalgsformand Birgit Roswall (V) og forklarer om de fast tilknyttede læger:

"Lægen kan følge borgerne tættere, end en normal praktiserende læge kan, simpelthen fordi den fast tilknyttede læge ser beboerne oftere og er i tæt kontakt med plejepersonalet omkring borgeren, siger formanden.

Hun forklarer, at det betyder, at lægen kan reagere hurtigt med den rette behandling, hvis en borgers helbred bliver dårligere. Det vil både øge beboernes livskvalitet og spare kommunen penge, da det blandt andet kan forhindre en del af de dyre genindlæggelser på hospitalet.

Ordningen er en succes
Her et halvt år senere vurderer Birgit Roswall, at ordningen er en succes.

"Vi har fået rigtig positive tilbagemeldinger fra både lægerne, personalet på plejecentrene og borgerne selv. Og så er vi da også lidt stolte af, at vi har så godt et samarbejde med lægerne. Faktisk er vi en af de få kommuner, hvor lægerne har bakket op om ideen og taget opgaven på sig med at være fast tilknyttet plejecentrene," siger formanden og fremhæver, at Social- og Sundhedsudvalget også har valgt at prioritere ekstra midler til demensdagcenteret Holbohave i Blistrup.

Se hvordan udvalget har fordelt de ni millioner værdigheds-kroner på kommunens hjemmeside under 'Politik' og 'Møder og referater'.


Yderligere oplysninger:
Birgit Roswall, formand for Social- og Sundhedsudvalget, tlf. 2175 5880
Mikkel Damgaards, chef i Center for Social og Sundhed, tlf. 7249 7467