Nu opkræver kommunen borgernes gæld

Borgere med gæld til kommunen er ikke længere fredet pga. udfordringerne i SKAT. Gribskov Kommune har overtaget opgaven med at opkræve gæld, og de første breve er allerede gået ud til skyldnerne.

Borgere i Gribskov, som til rette tid betaler deres regninger til det offentlige, kan glæde sig over, at kommunen nu har overtaget opgaven med at opkræve gæld.

Det betyder nemlig, at der nu bliver gået mere håndfast til værks over for de dårlige betalere, som bare ignorerer rykkere og påmindelser.

Økonomiudvalget i Gribskov Kommune har netop godkendt, at kommunens medarbejdere kan tage hul på opgaven med at inddrive gælden, og de første breve med venlige anmodninger er allerede sendt ud til skyldnere, som i årevis har været fredet pga. problemerne i SKAT's inddrivelsessystem, EFI.

”Alle de borgere, som sørger for at betale deres regninger, kan glæde sig over, at skyldnerne ikke længere er fredet. Nu tager vi høfligt, men bestemt, fat i alle borgere med gæld, for at finde en løsning. Hvis det ikke kan lade sig gøre, eller borgerne ikke reagerer på vores breve, så gør vi simpelt hen udlæg i borgernes værdier, for de krav der handler om ejendomsskat” siger borgmester Kim Valentin (V).

Alle borgere med skyldig ejendomsskat får derfor to rykkere tilsendt, hvor borgerne opfordres til at betale for at undgå, at der foretages udlæg. Bliver der foretaget udlæg, oversendes sagen til advokat med henblik på tvangsauktion. I Gribskov skylder borgerne omkring 69,9 mio. kroner til kommunen, heraf drejer 14,6 mio. kroner sig om ubetalt ejendomsskat.

Yderligere information: Kim Valentin (V), borgmester, Gribskov Kommune, 72498200.