Stærkt samarbejde løfter Græsted Veterantræf til nye højder

Græsted Veterantræf og Nordsjællands Veterantog indgår samarbejdsaftale om fælles billet til træf og tur med veterantoget. Dermed har veterantræffet potentiale til at blive mere attraktivt end nogensinde før, konstaterer borgmester Kim Valentin.

Et nyt, stærkt samarbejde i Græsted ser nu dagens lys. Lørdag mødtes formændene for Græsted Veterantræf og Nordsjællands Veterantog nemlig for at underskrive en helt ny aftale. 

Aftalen går ud på, at når man køber en billet til Græsted Veterantræf, så kan man samtidig køre så meget, man vil med veterantoget på banen fra Græsted til Gilleleje og Mårum under træffet, der ligger 3.-5. juni i år. 

"Aftalen styrker Græsted og Gribskov" 
Borgmester Kim Valentin (V) kalder aftalen særdeles godt nyt for Gribskov Kommune. Han var derfor også med, da aftalen blev underskrevet lørdag for at vise sin opbakning. 

"Aftalen giver Græsted Veterantræf potentiale til at blive større og flottere end nogensinde før, og det styrker både Græsted og Gribskov Kommune som helhed," konstaterer Kim Valentin.

Damptog helt ind på pladsen
Formand for Græsted Veterantræf Henrik Ewald forudser, at samarbejdet vil give store synergier. 

"Det kommer helt sikkert til at styrke begge parter meget. Selvom vi er to forskellige foreninger, så viser aftalen, at vi kan få stor gavn af hinanden, siger Henrik Ewald. Formanden for Nordsjællands Veterantog, 

Ib Brodersen, tilføjer, at veterantoget fremover vil få spor, der løber helt ind på pladsen, og dermed bliver veterantoget også integreret rent fysisk på eventpladsen. 

"Det giver de mange tusinde gæster til veterantræffet mulighed for at opleve de prustende damptog på helt tæt hold, hvis de ikke ligefrem vælger at køre en tur med dem på banen," siger Ib Brodersen.

Basis for mere samarbejde
Træfkoordinator Jørgen Sørensen kalder det et logisk samarbejde, nu hvor de to foreninger både kulturelt og geografisk er så tæt på hinanden. 

"Det giver rigtig god mening, at vi arbejder sammen - ikke kun om veterantræffet, men også om andre begivenheder sidenhen. Vi ser frem til at udforske mulighederne og udvide samarbejdet," siger Jørgensen Sørensen. 

Træffet mangler frivillige 
Træffet stadig mangler frivillige, så håbet er, at mange vil gå ind på www.veterantraef.dk og støtte Græsted Veterantræf, som løber af stablen 3.-5. juni i år.

Yderligere oplysninger:
Kim Valentin, borgmester, tlf. 7249 8200
Henrik Ewald, formand, Græsted Veterantræf, tlf. 6065 0548
Ib Brodersen, formand, Nordsjællands Veterantog, tlf. 4139 8817
Jørgen Sørensen, træfkoordinator, tlf. 2810 4492