"Vi skal forhindre unge i at blive en del af det kriminelle miljø"

Byrådssalen var fyldt til randen, da borgmester Kim Valentin i går aftes var vært ved et borgermøde om tryghed i Helsinge. Baggrunden er den seneste tids sammenstød mellem kriminelle, som har skabt utryghed i byen. Politiet og SSP fortalte, hvordan de håndterer situationen og besvarede spørgsmål fra borgerne.

"Helsinge skal være en tryg by for alle, og derfor kan vi ikke acceptere, at kriminelle skaber utryghed i byens gader." Så klar er beskeden fra borgmester Kim Valentin (V), der havde indkaldt alle interesserede til borgermøde i byrådssalen på rådhuset i Helsinge tirsdag aften.

Her mødte over 100 borgere frem for at høre, hvad politiet gør for at forhindre konflikterne, hvordan Natteravnene ser situationen og ikke mindst, hvad kommunens SSP-samarbejde (Skole, Socialforvaltning og Politi) gør for at forhindre unge i at blive en del af det kriminelle miljø i byen.

Politiet: Visitationszone og patruljer
Politiet forklarede, at rockergruppen Gremium kom til Helsinge i begyndelsen af 2016. Og det betyder, at der nu er kamp om magten med de gamle grupperinger.

På det seneste er der sket en række hændelser med for eksempel overfald, og lige nu er der anholdt syv personer heroppe. Fire er fra Gremium og tre fra rockergruppen Bandidos.

Derudover fortalte politiet, at politiet har oprettet en visitationszone, så de med det samme må undersøge, om mistænkelige personer har våben på sig, og politiet har derudover en del patruljer i byen.

Stort fokus på at forhindre unge i at blive en del af det kriminelle miljø 
Kim Valentin er tilfreds med politiets arbejde og tror på, at det nok skal lykkes at nedtrappet konflikterne mellem de kriminelle grupper. Derudover har borgmesteren stort fokus på SSP-samarbejdet, som i øjeblikket har ekstra stort fokus på byens unge.

"Vi skal forhindre vores unge i at blive en del af det kriminelle miljø. Her spiller vores omfattende SSP-samarbejde en enormt vigtig rolle både nu, hvor konflikterne står på og i fremtiden," siger Kim Valentin.

Kommunen arbejder på flere fronter
SSP-konsulent Ann Opperman forklarede på borgermødet om en række af kommunens initiativer.

Hun fortalte blandt andet, at SSP har taget initiativ til et projekt på Nordstjerneskolen i samarbejde med Socialstyrelsen. Her skal lærere, rådgivere, trivselspædagoger og andre aktører på mellemtrins-niveau blive endnu bedre til at spotte og arbejde med børn/unge, der er i risiko til at blive rekrutteret til banderne.

SSP har også startet et samarbejdsforum, hvor Nordstjerneskolen, Produktionskolen, Modtageklassen, 10. klasse, Helsingehallerne og politiet samarbejder om at spotte og reagere på alle unge i området, når de har en uhensigtsmæssig adfærd, så de i fællesskab kan holdes øje med både på inde- og udearealerne.

Derudover har SSP gennem samarbejde med Center for Borgerservice og Beskæftigelse også fokus på mulighederne i 'Det Nationale Exitprogram', hvis unge over 18 år ønsker at komme ud af bandelivet for blot at nævne tre af de mange initiativer, Gribskov Kommune har taget for at forhindre de unge i at blive en del af bandemiljøet i Helsinge.


Yderligere oplysninger:
Kim Valentin, borgmester, tlf. 7249 8200