Virksomheder roser Gribskovs erhvervsklima

Dansk Industri har igen i år bedt virksomhederne om at bedømme Gribskovs erhvervsklima. Gribskov går 10 pladser frem. Størst ros til kommunens velfærdsservice og folkeskoler.

PRESSEMEDDELELSE

Der er roser og kun ganske få tidsler i den buket, virksomhederne i Gribskov i år uddeler til kommunen. Alt i alt springer Gribskov 10. pladser op ad den liste, som Dansk Industri hvert år udsender over kommunernes erhvervs-venlighed.

Stor fremgang for Gribskov er for en hurtig og kompetent sagsbehandling på miljøområdet (fremgang på 29 pladser) og en lokal udvikling, som giver plads til både by- og erhvervsudvikling (21 pladser frem). Her er sket de største forbedringer i følge de lokale virksomheder, som er blevet spurgt i undersøgelsen fra Dansk Industri. Og når det gælder hurtig behandling af byggesager, tager Gribskov også et pænt spring frem og forbedrer sin placering med 16 pladser fra 2016 til 2017.

Men virksomhedernes største ros falder til kommunens velfærdsservice, fx børnepasning og skole. Den enkelte største fremgang i undersøgelsen kommer i virksomhedernes vurdering af folkeskolerne, hvor Gribskov Kommune springer hele 33 pladser op ad listen.

”Det er en meget flot anerkendelse fra virksomhedernes side. Vi arbejder hårdt på at skabe endnu bedre forhold for vores virksomheder og få et samarbejde, hvor vores virksomheder oplever kommunen som en positiv, fleksibel medspiller,” siger borgmester Kim Valentin (V) på baggrund af årets DI-undersøgelse.

Fremgang efter stilstand

Virksomhederne vurderer også kommunens indsats på velfærdsområdet, for de mere ’bløde’ områder som ventelister til at få passet børn, åbningstider i børnehaverne og skolernes tilbud også er med til at gøre det attraktivt for virksomheder at slå sig ned i Gribskov. Og dette område står for den største fremgang for Gribskov i årets undersøgelse. I kategorien ’velfærdsservice’ går Gribskov hele 33 pladser frem – til en placering som nr. 24 ud af landets 98 kommuner.

På den mere ’hårde’, målbare skala er Gribskov nr. 1 i landet, når det gælder om at konkurrenceudsætte opgaverne, så private virksomheder har muligheder for at afgive tilbud. Også på dækningsafgiften (skat på erhvervslivet) er kommunen i top, da afgiften er 0. Gribskov har fra 2010 og frem til 2014 oplevet et fald i virksomhedernes vurdering af kommunens erhvervsklima.

Siden 2014 er Gribskov lige så langsomt kravlet op ad listen med en lille tilbagegang i 2016. Årets fremgang på 10 pladser giver Gribskov en samlet plads som nr. 75 på listen over landets kommuner.

”Det betyder, at selv om vi nu er på vej i den rigtige retning, så skal vi arbejde intenst på at forbedre vores erhvervsklima. Vi er i konkurrence med andre kommuner. Virksomhederne fortæller os, at infrastruktur er blandt det vigtigste, når det gælder om at skabe gode vilkår for erhvervslivet. Her har vi selv taget hul på en ny, bedre vej mellem Græsted og Gilleleje, og vi har fået regeringen til at prioritere de første skridt i retning af en motorvej til Hillerød,” siger Jørgen Simonsen (V), formand for erhvervs- og beskæftigelsesudvalget.

Yderligere information: Kim Valentin (V), borgmester, Gribskov Kommune, 72498200. Jørgen Simonsen (V), formand for erhvervs- og beskæftigelsesudvalget, 40502640.