Ældreministeren besøgte Trongården

Ældreminister Thyra Frank besøgte plejehjemmet Trongården i Vejby mandag. Her blev hun klogere på, hvordan den hjemmelavede mad på stedet er med til at give borgerne mere livskvalitet.

​Duften af nylavet mad spredte sig i gangene, da ældreminister Thyra Frank ankom til plejehjemmet Trongården i Vejby mandag ved middagstid. 

Ministeren er i øjeblikket på rundtur til landets kommuner for at høre om deres erfaringer med ældrepleje. I Gribskov har vi blandt andet rigtig gode erfaringer med hjemmelavet mad i egne køkkener på fx Trongården.

Her blev hun vist rundt af personalet, hvor blandt andre social- og sundhedshjælper Anette Svendsen fortalte om, hvordan den hjemmelavede mad og ikke mindst den friskbagte kage har givet beboerne mere livskvalitet i hverdagen.

"Når duften spreder sig, så kommer beboerne ud og deltager i køkkenet - det får beboerne til at blive mere aktive," forklarer Anette Svendsen.

Tilfreds formand
Også formand for Ældre, Social og Sundhed Pia Foght (S) var med på rundvisningen. Hun var rigtig glad for, at ældreministeren fik lejligheden til at høre om Gribskov Kommunes store fokus på mad i ældreplejen.

"Mad er så vigtig en del af fællesskabet og trivselen for vores ældre borgere. Derfor har vi sat så stort et fokus på det her i kommunen," fortæller formanden.

Thyra Frank sluttede rundvisningen på Trongården af med at spise frokost sammen med beboerne - Der var naturligvis dessert til - inden hun takkede for gæstfriheden og satte sig ind i sin ministerbil og fortsatte sin rundtur til landets andre kommuner.