Borgmester beroliger borgere og medarbejdere om hjemmeplejen

Rygterne har svirret om hjemmeplejen i Gribskov Kommune den seneste tid. Nu slår borgmester Anders Gerner Frost (G) fast, at både borgere og medarbejdere kan være trygge.

Både borgerne i Gribskov Kommune og medarbejderne i Attendo kan være trygge. Det slår borgmester Anders Gerner Frost (G) nu fast efter en turbulent tid med rygter om, hvad der skal ske med hjemmeplejen i Gribskov Kommune. Borgmesteren præciserer:

"Attendo fortsætter som leverandør af hjemmepleje efter 1. maj 2018. Så ingen borgere skal være nervøse for, om de fortsat får deres hjemmepleje," siger Anders Gerner Frost og vurderer, at der kan være opstået en misforståelse om den dato, da 1. maj 2018 er den dag, hvor kommunen hjemtager hjemmesygeplejen.

Det er ikke afklaret, hvornår hjemmeplejen overgår til anden leverandør eller kommunen.

Der er fortsat arbejde til Attendos medarbejdere
Når kontrakten med Attendo om hjemmeplejen udløber senest i maj 2020, vil der fortsat være arbejde til Attendos medarbejderne, konstaterer borgmesteren:

"Når kontrakten med Attendo udløber, vil de meget kompetente medarbejdere fortsat kunne få arbejde i hjemmeplejen, uanset hvordan hjemmeplejen er organiseret på det tidspunkt," slår Anders Gerner Frost fast.

Yderligere oplysninger:
Anders Gerner Frost, borgmester, tlf. 7249 8215
Mikkel Damgaards, centerchef i Center for Social og Sundhed, tlf. 7249 7467


Fakta om hjemmepleje:
Hjemmepleje er den traditionelle ’hjemmehjælp’ fx rengøring, toiletbesøg og bad.

Fakta om hjemmesygepleje:
Hjemmesygepleje er en sundhedsfaglig pleje af ældre borgere, som fx skal have skiftet forbindinger, renset sår, eller andre sygeplejeopgaver, som ikke behøves at ske på hospitalet.