Gribskov får muligvis økonomisk håndsrækning fra regeringen på 16 millioner kroner i 2019 og 2020

Ændringer i beregningsgrundlaget for udligningsordningen koster Gribskov 16 millioner om året fra næste år. Dog har regeringen lyttet til de kommuner, der er hårdest ramt og lover nu en overgangsordning. Det glæder borgmester Anders Gerner Frost.

Regeringen har lyttet til de kommuner, der bliver ramt af de seneste ændringer i udligningsordningen og derfor står til at miste millioner af kroner.

Gribskov Kommune er den kommune i landet, der mister femte-mest på grund af de nye ændringer, nemlig i omegnen af 16 millioner kroner om året fra 2019.

Men efter henvendelser fra en række borgmestre rundt om i landet, inklusive Anders Gerner Frost (Nytgribskov) fra Gribskov Kommune, så har regeringen varslet med en overgangsordning, så kommunerne bedre kan nå at tilpasse sig det økonomiske tab.

”Jeg vil gerne rose regeringen for at have lyttet til os. Overgangsordningen giver Gribskov Kommune mulighed for bedre at kunne tilpasse sig de trange økonomiske kår,” siger borgmesteren.

Pengene er dog kun midlertidige og kan derfor ikke sikre en finansiering i den langsigtede plan for kommunen. Derudover ligger budgetaftalen på det maksimale niveau, Gribskov Kommune må bruge i forhold til den indgåede økonomiaftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening på både service og anlæg.

Det økonomiske tab på 16 millioner kroner om året fremover er regnet ind i det budget, som Byrådet tog stilling til på dets møde mandag.

Kommunen afventer indholdet i den endelige overgangsordning.

Yderligere oplysninger:
Anders Gerner Frost, borgmester, Gribskov Kommune, tlf. 7249 8215
Sascha Volmer Sørensen, ressource- og kulturdirektør, tlf. 7249 6369