Gribskov opsiger Attendos hjemmepleje i 2019

Gribskov Byråd besluttede i går at opsige Attendos hjemmepleje i slutningen af 2019. Tiden frem mod 2020 skal bruges til at forberede et nyt udbud af hjemmeplejen med fokus på kvalitet og tryghed for borgerne, konstaterer borgmester Anders Gerner Frost.

Byrådet besluttede mandag aften at opsige kontrakten med Attendo, der har været hovedleverandør af hjemmepleje de seneste fire år i kommunen.

Borgmester Anders Gerner Frost (NytGribskov) fortæller om årsagen til opsigelsen:

”Gribskov Kommune har behov for en frisk begyndelse med et nyt udbud af hjemmeplejen. Derfor vil vi bruge tiden frem til kontraktopsigelsen på grundigt at undersøge, hvordan vi løfter kvaliteten i hjemmeplejen og tilbyder borgerne en endnu bedre og mere robust hjemmepleje fremover,” siger borgmesteren.

Brug for medarbejderne fremover
Formand for Ældre, Social og Sundhed Pia Foght (S) vurderer, at der vil være brug for de nuværende medarbejdere, der arbejder med hjemmepleje i Gribskov Kommune fremover også.

”De er dygtige medarbejdere, og der vil sandsynligvis være brug for dem, når det nye udbud er overstået. Vi forventer blandt andet at oprette en kommunal hjemmepleje-enhed, hvor der bliver behov for medarbejdere,” siger formanden

Nyt udbud med virkning fra 2019
Pia Foght slår fast, at der nu er behov for at sætte endnu mere fokus på kvaliteten og stabilitet i plejen:

”Derfor har byrådet besluttet at oprette det nye temaudvalg Ældre og Udbud, som det kommende års tid skal stå for en grundig forberedelse af det nye udbud af hjemmeplejen, så vi sikrer både kvalitet og stabilitet i plejen til borgerne,” konstaterer formanden.

Det nye udbud får virkning fra 1. december 2019. Det betyder også, at alle nuværende leverandører af hjemmepleje vil få en almindelig varslet opsigelse med virkning fra ultimo november 2019.


Yderligere oplysninger:
Anders Gerner Frost, borgmester, tlf. 7249 8215
Pia Foght, formand for Ældre, Social og Sundhed, tlf. 7249 7080
Mikkel Damgaards, centerchef i Center for Social og Sundhed, tlf. 7249 7467

Fakta:
Læs mere om Gribskov Kommunes nye temaudvalg her: www.gribskov.dk/nyheder/2018/nyt-udvalg-skal-sikre-kvalitet-og-tryghed-i-hjemmeplejen