Gribskov styrker støtten til kommunens 250 veteraner

Gribskov Kommune og Veterancenteret underskrev for nylig en samarbejdsaftale, som sikrer mere støtte til kommunens cirka 250 veteraner.

Lokale veteraner var med, da Gribskov Kommune og Veterancenteret i fredags underskrev en samarbejdsaftale.

Samarbejdsaftalen er en del af projektet ’Fælles om veteraner’, hvor Veterancentret har forpligtet sig til at række ud til Danmarks 98 kommuner for at vedligeholde og skabe nye samarbejder.

Samarbejdsaftalen betyder, at Gribskov Kommune kan trække på viden og ekspertise fra Veterancentret, og samtidig kan Veterancenteret trække på erfaringer fra Gribskov Kommunes møde med veteranerne og dermed udbrede vigtig viden til landets andre kommuner.

Formand for Beskæftigelse, Industri og Ungeuddannelse Mikkel Andersen (A) forklarer, at samarbejdet med Veterancenteret blandt andet sikrer veteranen og hendes eller hans pårørende det bedste møde med kommunen.

”Jeg synes, vi skal støtte og anerkende den store indsats, som vores udsendte har ydet for Danmark. Og her kan vi sammen med Veterancenteret blive endnu bedre til at støtte de veteraner, der har ar på krop og sjæl. Veteranerne kan blandt andet ringe til Gribskov Kommunes veterankoordinator og få hjælp, fortæller formanden.

Gribskov Byråd satte på seneste budget penge af til en veterankoordinator, som blandt andet arrangerer en veterancafé og løbe- og gåture, som alle veteraner og deres pårørende er velkomne til at deltage i.


Yderligere oplysninger:
Mikkel Andersen, formand for Beskæftigelse, Industri og Ungeuddannelser, tlf. 4019 2051
Jette Bülow, veterankoordinator i Gribskov Kommune, tlf. 7249 6502

Fakta:
Læs mere om veterancenteret her: http://veteran.forsvaret.dk/Pages/forside.aspx