Gribskovs nye hjemmepleje og sygepleje får fælles base i Gilleleje

Den nye kommunale hjemmepleje får både lokaler i Helsinge og Gilleleje. Nu er lokaler på Fiskerbakken i kystbyen kommet i hus, og dem skal hjemmeplejen dele med sygeplejen til gavn for både borgerne og medarbejderne.

To nye baser til den kommunale hjemmepleje og sygepleje tager form i denne tid.

Den ene base ligger på Helsingegården i Helsinge, og den har allerede været på plads et stykke tid. Det er nemlig samme sted, sygeplejen bor i dag. Og nu er endnu en base kommet på plads nemlig nye lokaler på Fiskerbakken 17 i Gilleleje.

Her skal både hjemmeplejen og sygeplejen have deres daglige udgangspunkt, når de skal rundt til borgere i den nordlige del af kommunen - og indretningen af de nye lokaler er i fuld gang.

Flere fordele
Formand for Ældre, Social og Sundhed Birgit Roswall (V) nævner flere fordele ved at lade hjemmeplejen og sygeplejen ”bo” sammen:

”Det giver medarbejderne et stærkt fagligt fællesskab, hvor de har mulighed for at udveksle viden om borgerne og dermed give en bedre pleje, fordi de kender borgernes behov bedre,” siger Birgit Roswall og fortsætter:

”Når medarbejderne i hjemmeplejen og sygeplejen bliver ”bofæller”, kan de også sparre fagligt med hinanden og dermed styrke hinandens arbejdsmiljø,” konstaterer formanden og nævner også fordelen ved, at de nye lokaler kun ligger få hundrede meter fra den nuværende leverandør af hjemmepleje Attendos lokaler:

”Det gør det nemmere for de medarbejdere, der skifter fra Attendo og er vant til at arbejde fra Gilleleje. De skal ikke ændre vaner, når de skal til og fra arbejde,” siger formanden.

Yderligere oplysninger:
Birgit Roswall, formand, Ældre, Social og Sundhed, tlf. 7249 6804
Rikke Østergaard Asmussen, centerchef, Social og Sundhed tlf. 7249 7485