Gribskov Kommune hjemtager beredskabet

Udvikling, By og Land besluttede i går at hjemtage beredskabet. Det sker efter en udbudsrunde, hvor kommunen selv kom med det laveste bud på opgaven. Det kommunale beredskab går i luften 1. januar 2021.

Beredskabet i Gribskov bliver kommunalt. Det besluttede udvalget Udvikling, By og Land på udvalgets møde i går.

Borgmester Anders Gerner Frost er formand for beredskabskommissionen. Han ser frem til, at Gribskov Kommune får sit eget beredskab:

”Vores beredskab skal udføre en uhyre vigtig opgave, og jeg ser meget frem til, at vi snart kan kalde beredskabet vores eget igen. Og så glæder jeg mig til samarbejdet i kommissionen,” siger borgmesteren.

Fortsat fokus på tæt samarbejde
Og formand for Udvikling, By og Land Pernille Søndergaard fortæller på vegne af udvalget:

”Jeg glæder mig over, at vi er kommet rundt om dette hjørne og nu kan gå i gang med at etablere beredskabet,” siger Pernille Søndergaard og slår fast, at der fortsat er fokus på et tæt samarbejde med nabokommunerne i Frederiksborg Brand og Redning og ligeledes Helsingør, der også har eget beredskab.

Kommunens kontrolbud det laveste
Byrådet i Gribskov Kommune besluttede på et møde 28. januar i år, at beredskabet skulle i EU-udbud, og at kommunen selv ville give et kontrolbud på opgaven. Ved fristens udløb var kommunens bud det laveste, og dermed kommer beredskabet på kommunale hænder.

Beredskabet skal være køreklar 1. januar 2021.


Yderligere oplysninger:

Anders Gerner Frost, borgmester, tlf. 7249 8215
Pernille Søndergaard, formand for Udvikling, By og Land tlf. 7249 8218
Dorethe Ungstrup, centerchef i Center for Teknik og Borgerservice, tlf. 7249 6832