Udvalg klar med hjælpende hånd til dem med ekstra restaffald

Udvikling, By og Land besluttede i går at etablere en midlertidig ordning, hvor borgere kan sætte en ekstra sæk med restaffald ud, når de får tømt spanden med restaffald. Ordningen kører indtil videre i uge 14 og 15.

I øjeblikket går mange hjemme på grund af Corona-krisen, og derfor har de mere affald, end de plejer.

Derfor besluttede Udvikling, By og Land på udvalgets møde i går at give de mange borgere med ekstra affald en hjælpende hånd ved at give mulighed for at få taget en sæk affald med, når skraldemanden kommer forbi og tømmer restaffald.

Formand Pernille Søndergaard fortæller:

”Især børnefamilier vil skabe mere affald, end de plejer, når de går hjemme sammen under krisen. Dem vil vi gerne hjælpe, så de i hvert fald ikke skal bekymre sig om den slags,” siger formanden og slår fast, at ordningen gælder for alle.

Sådan gør du
Hvis du har ekstra restaffald, som du gerne vil af med, så skal du lægge det i en klar sæk af kraftig kvalitet og stille den ved siden af din skraldespand. Så tager skraldemanden den med, næste gang han kommer og tømmer restaffald.

Én ekstra sæk
Skraldemanden tager kun én ekstra sæk med per husstand, og det er vigtigt, at man kun fylder sækken med restaffald og ikke bruger den til ting, man ellers ville have kørt til genbrugsstationen. Skraldemændenes kapacitet er nemlig begrænset.

Hentes i ulige uger
Ordningen begynder næste gang, skraldemanden henter restaffald. I første omgang dog kun til 13. april. Her følger kommunen regeringens anbefalinger.

Det ekstra arbejde til skraldemændene betyder, at borgerne skal forvente, at skraldemanden begynder tidligere og slutter senere end normalt.

Yderligere oplysninger:
Pernille Søndergaard, formand, Udvikling, By og Land tlf. 7249 8218
Vibeke Meno, teamleder, 7249 6321

FAKTA: Om sækken
• De klare plast sække skal være af kraftig kvalitet fx købt i byggemarkeder.
• Posen må ikke fyldes mere end den kan lukkes/slå knude/luk med snip.
• Posen må ikke veje mere, end den let kan løftes uden at gå i stykker.
• Husk at pakke skarpe genstande ind

FAKTA: Hvad må komme med
- Dagrenovation
- cigaretskod og aske
- bleer
- vatpinde og hygiejnebind
- plast (kødbakker mv.)
- Læs mere på https://www.gribskov.dk/media/1322/regulativ-for-husholdningsaffald-2013.pdf