Populær ordning med nyttejob får 125.000 kr. ekstra frem til 2020

Gribskov Kommunes borgere i nyttejob får stor ros for at holde strande og byer rene. Nu får indsatsen yderligere 125.000 kroner frem til 2020, så kommunen kan blive endnu renere.

Gribskov Kommune er blevet et renere sted, efter byrådet i 2016 besluttede, at personer i nyttejob skal udføre udvalgte renholdopgaver i kommunen.

"Nyttejobberne" er typisk jobparate borgere på kontanthjælp, uddannelsesparate unge og integrationsborgere, og de har siden 2016 ryddet op på centrale gader og pladser i de tre store byer i kommunen og  på strandene - særligt i sommerperioden.

Får yderligere 125.000 kroner
Formand for Teknisk Udvalg Brian Lyck Jørgensen (DF) fortæller, at udvalget for nylig besluttede at overføre yderligere 125.000 kroner om året til indsatsen frem til og med 2020.

De ekstra midler skal blandt andet gå til yderligere en bil til nyttejobberne og nye redskaber.

"Det giver dem større mobilitet og fleksibilitet, så de kan klare flere opgaver. I Teknisk Udvalg har vi nemlig også besluttet at en række udvalgte strækninger skal have større fokus fremover. Endelig har vi besluttet, at nytteindsatsen fremover skal vedligeholde en række kommunale bålpladser i sommerperioden," siger formanden.

"Ordningen er en succes"
Formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Jørgen Simonsen (V) kalder ordningen en succes.

"Nyttejobberne oplever, at det er en opgave, som giver mening og gør en forskel. Og så har både erhvervsdrivende og borgere har rost tiltaget. Det har givet mod på at styrke indsatsen," siger han og slår fast, at formålet med nytteindsatsen er at supplere de renholds-entrepriser, kommunen har i forvejen - ikke at overtage dem.


Yderligere oplysninger:

Brian Lyck Jørgensen, formand for Teknisk Udvalg, tlf. 7249 7539
Jørgen Simonsen, formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, tlf. 4050 2640
Christell Thielke, leder af GIV, tlf. 7249 6267