Områdefornyelse i Græsted

Områdefornyelsen i Græsted kører nu på 5. og sidste år. Det betyder at en masse projekter nu rundes af.

Områdefornyelsen er ved at runde af, med de sidste anlægsprojekter i 2017.

Områdefornyelsen har været et samarbejde mellem byens borgere og kommunen, hvor eksterne rådgivere har hjulpet os med at se potentialet i byen og fået løftet de fysiske rammer.

Folkeparken har f.eks. fået nyt langhus, og der er kommet et nyt torv ved Græsted Kro. Desuden er der blevet arbejdet med en sti rundt omkring Græsted, en sti igennem Græsted til eventpladsen, og et generelt løft af centerområdet ved Netto og Fakta.

Se hvor der er sket/sker ting på et kort her

Gå til Græsteds egen hjemmeside og læs mere om projektet her

 

Hvad skal der ske når områdefornyelsen er slut?

Når områdefornyelsen slutter, er det ikke ens betydende med at samarbejdet mellem byen og kommunen når til sin ende. Det betyder blot, at vi nu er nået i mål med de projekter vi satte os for i sin tid, og at midlerne er brugt op.

I Græsted fortsætter samarbejdet i Græsted Byforum, som er:

  • Et forum, hvor samarbejdet mellem Græsted og Gribskov Kommune drøftes og koordineres
  • Et forum, hvor byens foreninger og ildsjæle kan snakke sammen og udvikle gode ideer

Alle med interesse for Græsted og byens udvikling er velkommen til at deltage i Byforums møder. Du kan kontakte Græsted Borgerforening for at vide hvornår og hvor næste møde er eller følg med på Græsteds egen hjemmeside som der linkes til ovenfor.

Hvad er områdefornyelse?

En områdefornyelse er et samarbejde mellem byen/områdets borgere og kommunen, om at skabe en bedre by igennem dialog og fysiske tiltag. Når staten støtter denne slags projekter, betaler de 1/3 af det samlede beløb, som man beskriver i sin ansøgning til det gældende ministerium. Resten skal kommunen og byen selv financierer. 

Vil du vide mere?

Kontakt gerne Græsted by via deres hjemmeside